VATROGASCI BRZO REAGIRALI

VIDEO: POŽAR NADOMAK EPICENTRA JUČERAŠNJEG POTRESA 'Još se nismo oporavili. Tlo drhti iz sata u sat, a kad smo čuli sirene, znoj nas je dodatno oblio'

 
 Screenshot

Dok je Zagreb drmao još jedan u nizu potresa i izazivao nelagodu kod građana, u Glavnici nadomak jučerašnjeg epicentra potresa, došlo je do požara kuće u vlasništvu jednog policajca. Dim i vatra koji su nešto prije podneva sukljali visoko u zrak uznemirili su dodatno mještane te su zahvalni zagrebačkim vatrogascima na promptnoj reakciji jer su vrlo brzo pristigli na mjesto intervencije i uhvatili se u koštac s vatrom.

- Još se od serije potresa nismo oporavili jer tlo drhti iz sata u sat, a kad smo čuli vatrogasne sirene, znoj nas je dodatno oblio. Pet vatrogasnih vozila smo izbrojali kako su projurili mjestom a akciju gašenja dok su se borili s vatrom ometao im je jak vjetar koji od sinoć nije stao.

Navodno je susjedu policajcu došlo do požara dimnjaka pa se proširio na krovište kuće. Statika naših kuća je poljuljana nakon potresa pa ne znam hoće li nakon ovog požara on doista s obitelji i moći ostati u njoj - ispričala je za Jutarnji list mještanka Glavnice.

Od svega što je snašlo građane Hrvatske, mještani Glavnice kažu da će, ako se nastave ovakve uzastopne tragedije i stresovi, "svi puknuti na živce".

-Čula sam da jedan susjed koji je trčao prema plamtećoj kući da pomogne, viče: 'Krov gori, neka netko zove vatrogasce'. U toj kući inače živi policajac sa suprugom, dvoje djece i roditeljima. Gdje su bili u tim trenucima užasa, ne znam.

Ne bi me čudilo da je jučer potres učinio svoje pa je zaiskrilo u dimnjaku zbog vjetra koji luđački puše i da je začas planulo, a u jednom trenutku je čak počeo sitno padati i snijeg. Kraja ovoj noćnoj mori kao da nema - dodala je druga stanovnica Glavnice Gornje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:53