STANARI EVAKUIRANI

VIDEO: SNIMILI SMO ZASTRAŠUJUĆI TRENUTAK Požar proždirao zgradu u Zagrebu, pogledajte kako se od krovišta odlomila užarena gromada i pala na tlo

 
 Marin Dešković

Večeras je oko 20:40 sati u Gotovčevoj ulici u Zagrebu izbio požar u stambenoj zgradi. Vatra je zahvatila najmanje osam stanova, a na teren je poslano sedam vatrogasnih vozila i 24 vatrogasca.

Stanari su evakuirani, a prizori su izgledali zastrašujuće dok se vidio otvoreni plamen. Neko vrijeme su na ulicu otpadali zapaljeni dijelovi šindre s krovišta te je u jednom trenutku izgledalo kao da bi se dio konstrukcije mogao urušiti, no do toga ipak nije došlo.

Dim je sukljao desetke metara u vis, ispričali su stanari.

- Vatrogasci su nas potjerali na ulicu uz napomenu da ne stojimo ispred zgrade dok gase, rekla je jedna stanarka Gotovčeve ulice.

Požar su vatrogasci oko 21:30 polako počeli stavljati pod kontrolu. Na teren su stigla i vatrogasna kola s velikim šmrkovima, a nešto poslije 22 sata pripadnici JVP Zagreb podigli su veliku platformu do samog krovišta te je nekoliko gasitelja s vanjske strane obuzdavalo posljednje znake plamena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:48