PREGOVORI S POLICIJOM

VIDEO: SNIMKA S BARIKADA Pogledajte kako su izgledale posljednje minute dramatične ovrhe obitelji Cvjetković

 YouTube

Nakon što je Ustavni sud odbio ustavne tužbe obitelji Cvjetković protiv ovrhe u slučaju 'Croatia banka-Tomislav Cvjetković', u petak 10. srpnja obavljena je deložacija obitelji. Marija Veronkica Cvjetković, supruga Tomislava Cvjetkovića i majka ovršene obitelji, tvrdi da je u zadnjim minutama pregovora donijela odluku o napuštanju kuće.

"Znajući da je u nalogu po naputku i preporuci sutkinje slobodna primjena sile te da je zabranjen pristup medijima, a s obzirom na neravnopravni omjer, kao i činjenicu da je u dvorištu bilo puno maloljetnih osoba donijela sam odluku da su mi ljudski životi prioritet", poručuje Marija Veronkica Cvjetković i dodaje da si "kao čovjek koji je odgojen po nekim drugim vrijednostima od ovih današnjih" ne bi mogla oprostiti da je u njezinom dvorištu i zbog nje netko zadobio trajna oštećenja po svoje zdravlje.

Podsjetimo, ovrhovoditelje i policiju ispred kuće obitelji Cvjetković na Bukovcu čekali su i aktivisti Živog zida koji su bili spremni spriječiti ovrhu.

Obitelj Cvjetković tvrdi da je više toga sporno. Uz ostalo, kreditna hipoteka bila je vezana isključivo uz dio zemljišta, a dražbom je prodana čitava parcela. Kuća na Bukovcu, koja je završila na dražbi, prodana je iako polovica pripada Tomislavovoj supruzi, koja ni na koji način nije dužna banci niti je s njom potpisala ikakav ugovor.

Marija Veronkica Cvjetković poručuje da za njih ovaj slučaj nije završio. "Mi idemo dalje koliko god to nekome bilo smiješno, no neću dozvoliti da u toj borbi psihički nastradamo i završimo kao nažalost većina ovršenih. Mi idemo dalje jer je to i odgovornost prema svom narodu, već smo u petak kod predsjednika Sabora gosp. Leke govorili za one koji ne mogu govoriti", priopćila je.

Video Živog zida s posljednjim minutama drame na Bukovcu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:44