KAMERE SVE SNIMILE

VIDEO: ŠOKANTNE SNIMKE HULIGANA IZ SOLINA Pogledajte kako izgleda sustavno maltretiranje stanara, nakon čega besramno šmrču drogu u haustoru

 
Huligani u Solinu
 Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija u ekskluzivnom je posjedu snimki s nadzorne kamere postavljene na ulazu takozvane 'socijalne zgrade' u Solinu, čije stanare već više od godinu i pol dana sustavno maltretira skupina mladih huligana.

Kako smo već pisali, nekolicina lokalnih mladića u njihovu portunu i ispred njega bez ikakva se srama ili straha drogiraju, i to čak pred očima male djece, maltretiraju stanare, tuku ih, dilaju drogu, oštećuju inventar zgrade, pale portafone i poštanske sandučiće, razbijaju nadzorne kamere, lome ulazna vrata...

Policija se, nakon bezbrojnih poziva, pravda da nema sredstava te se čak i ne pojave kad ih se pozove da ureduju, kažu stanari zgrade ulaza br. 35 na adresi kralja Petra Krešimira IV. u solinskom Japirku.

- Vlasnik zgrade je Grad Split koji nakon upornih apela ne čini ništa da bi zaštitio stanare, pa čak ni svoju imovinu. Stanouprava koja je zadužena za održavanje i upravljanje zgradom i ne pokušava popraviti ono što je potrebno da zgrada zadovolji najosnovnije zakonske sigurnosne i uporabne uvjete, a njihovo opravdanje je da nema smisla kad će narkomani to opet uništiti - ispričali su nam očajni stanari.

Snimke nadzornih kamera, koje smo odlučili objaviti, zorno potvrđuju sve tvrdnje stanara zgrade na udaru huligana.

Na snimkama se vidi kako pet, šest mladića, uglavnom u kapuljačama, primjerice, pale portafon upaljačem, nogama tuku u ulazna vrata, kišobran zabijaju u portafon ili sjede u stubištu zgrade i drogiraju se.

Najšokantnija bila je pak snimka zabilježena 4. svibnja ove godine u 21.33 sati, na kojoj pet mladića "golih" glava bez ikakva ustezanja i straha od kamere na mobitel jednog od njih raspoređuje nekoliko linija, najvjerojatnije, kokaina koji su onda šmrkali.

Britain's Prime Minister Theresa May and her husband Philip leave after voting in the European Parliament Elections, taking place despite Brexit uncertainty, in Sonning, Britain, May 23, 2019. REUTERS/Toby Melville     TPX IMAGES OF THE DAY
Slobodna Dalmacija

Sve snimke proslijeđene su policiji, kao i Gradu Splitu koji je vlasnik zgrade te svim ostalim mjerodavnim institucijama, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 03:04