HOROR NA NAPLATNIM

VIDEO: VATROGASAC OTKRIO NOVE DETALJE O STRAVIČNOJ NESREĆI 'To je bila katastrofa, potpuni kaos. Dijete je nešto pokušavalo reći...'

 
 Jutarnji list

Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Ivan Zelina Kristijan Koščec rekao je za Dnevnik.hr da je prilikom intervencije na naplatnim kućicama Sveta Helena gdje se u četvrtak dogodila strašna prometna nesreća u kojoj su teško ozlijeđene tri osobe na licu mjesta zatekao "katastrofalno stanje" i "potpuni kaos".

"Kada smo stigli do mjesta nesreće zatekli smo katastrofalno stanje, potpuni kaos. Unutar jedne male naplatne kućice bila su čak tri vozila. Onda si možete zamisliti kako je to izgledalo", kaže Košćec.

Prema policijskom izvješću, prometnu nesreću izazvao je 35-godišnji vozač BMW-a Ozren M., koji je uslijed velike brzine prednjim dijelom naletio je na stražnji dio automobila Škoda mađarskih registracija. Vozač Škode je u trenutku sudara usporavao zbog zaustavljenog vozila ispred, a od siline naleta je odbačen u lijevo u smjeru istoka te je prednjim dijelom i gornjim postrojem udario na betonski zid i naplatnu postaju broj 4. Nakon toga se okrenuo oko osi te u padu bočnim dijelom naletio na naplatnu postaju broj 5, a potom je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio Audija mađarskih registracija, kojim je upravljao 32-godišnjak. Audi se kretao izlaznim trakom broja 5 naplatne postaje u smjeru juga te je u trenutku sudara bio zaustavljen zbog podizanja rampe i uzimanja kartice za naplatu cestarine.

Uslijed naleta naplatna postaja je odbačena na ulazni trak te je metalnim dijelom udarila u automobil Ford poljskih registracija kojim je upravljao 49-godišnjak, a koji se kretao ulaznim trakom 4 naplatne postaje Sv. Helena u smjeru sjevera. Sve tri ozlijeđene osobe, među kojima je i jedan dječak, bile su u automobilu Škoda.

Vatrogasci su iz Škode prvo izvukli dvoje odraslih osoba, a poslije toga su spasili i dječaka. Odrasle osobe u trenutku spašavanja nisu bili pri svijesti. "Dijete smo zadnje vadili. On je nešto pokušavao reći, ali uslijed ozljeda to mu je bilo teško"', rekao je Košćec za Dnevnik.hr.

Vatrogasna intervencija trajala je duže od sat vremena, a samo izvlačenje dvadesetak minuta.

Ozlijeđeni otac i sin nalaze se u Kliničkom bolničkom centru Rebro u induciranoj su komi. Majka je pri svijesti, a liječnička joj se pomoć pruža u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:29