'OLUJA' U INĐIJI

VIDEO: ZRAČNI VRTLOG NOSIO JE SVE PRED SOBOM, OD OBLAKA PRAŠINE NIJE SE VIDJELA CESTA Pogledajte snimku tornada u Vojvodini

 
 Twitter

Razorni vjetar pogodio je područje Inđije u Vojvodini i napravio potpuni kaos, a na društvenim mrežama objavljena je snimka koja svjedoči o silovitoj jačini vjetra.

Video snimka 'Tornado kod Inđije' snimljena je iz vozila koji se kretao ususret razornom zračnom vrtlogu. Jaki vjetar nosio je sve pred sobom, od oblaka prašine nije se vidjela cesta.

Objavljena je oko 13 sati, a negdje u isto vrijeme kod Inđije se dogodila prometna nesreća, na autocesti Beograd-Novi Sad u kojoj su poginule dvije osobe. Zasad se ne zna jesu li loši vremenski uvjeti uzrokovali nesreću.

Kako je za "Blic" objasnio meteorolog Đorđe Đurić, u Inđiji se dogodila zanimljiva situacija koja nije uobičajena za ovo doba godine.

- Izgleda kao da je riječ o tornadu, ali radi se o nestabilnosti vremena koja je nastala uslijed snažne ciklone sa Zapada Europe i tople zračne mase koja nam dolazi sa Mediterana - navodi meteorolog Đurić.

On dodaje da je nestabilnost zahvatila veći dio Srijema i dijelove sjeverno od Beograda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:52