PREMLAĆIVANJE PETRAČA

VJEKO SLIŠKO IZAŠAO NA SLOBODU Njegov odvjetnik povukao zanimljiv manevar i očistio mu kaznenu evidenciju

 
 Ranko Šuvar / CROPIX

Nakon mjesec dana provedenih u remetinečkom pritvoru na slobodu je danas pušten Vjeko Sliško (30), mladić kojeg se sumnjiči da je ispred hotela Esplanade pretukao kontroverznog poduzetnika Hrvoja Petrača kojem je ujedno i prijetio smrću.

Tu vijest koju je donijelo izvanraspravno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu nam je potvrdio i Sliškov odvjetnik Milko Križanović.

- Svako produljenje istražnog zatvora značilo bi kažnjavanje, pa je sud pravilno odlučio da se moj branjenik u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode. Pritom su mu određene mjere opreza tjm obavezno javljanje u policijsku postaju i zabrana prilaska Hrvoju Petraču. A u nastavku postupka dokazat ćemo da je optužnica neosnovana - rekao je za Jutarnji list odvjetnik Milko Križanović.

Ujedno, kako doznajemo, Križanović je "povukao" manevar i "očistio" Sliškovu kaznenu evidenciju obzirom da je za dosadašnju njegovu osuđivanost nastupila rehabilitacija.

Odvjetnik je, kako nam je pojasnio, uputio Ministarstvu pravosuđa 'zahtjev za brisanje Sliškove kažnjivosti iz kaznene evidencije jer je za raniju osuđivanost nastupila zakonska osnova za rehabilitaciju čime je tužiteljstvo ostalo bez argumenata da je Sliško osoba kriminalne prošlosti'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:42