UDOMILA GA PA UBILA

Vlasnica bacila svog psića s petog kata! ‘Jezivo je bilo čuti taj udarac. Nismo mu mogli pomoći’

Susjeda ga je odmah odvezla u ambulantu, ali nisu ga mogli spasiti. Policija još uvijek traži vlasnicu
 Rankom Šuvar/CROPIX

Četiri mjeseca star psić preminuo je nakon što ga je u utorak navečer okrutna vlasnica A. Š. bacila preko balkona stana koji se nalazi na petom katu.

Dogodilo se to u ulici Milovana Kovačevića u Novom Zagrebu, na užas šetača pasa na livadi tik uz zgradu i brojnih susjeda.

- S prijateljicom sam šetala pse u blizini kad smo čuli jezivo cviljenje. Nismo ni vidjele što se događa, ali su nas naši psi povukli prema ulazu u zgradu. Vidjeli smo kako nešto pada i čuli udarac, ali u prvi mah nismo shvatili da je riječ o živom biću. Približili smo se i vidjeli psa kako leži na pločniku pred zgradom - priča Sanja koja živi u blizini.

Visoka ograda

- Još je bio živ, disao je, ali vidjela sam da je sav slomljen i da nema šanse da preživi. Odmah sam nazvala supruga pa smo psa prevezli u ambulantu, jer nisam željela da umire u mukama na pločniku. No, u času kada smo izašli iz auta pred ambulantom, umro je. Svi smo bili zgranuti i uzrujani, a njegova smrt me jako potresla. Jadna životinja, još uvijek sam u šoku - kaže Sanja. Preminulog je psa ponekad znala vidjeti u šetnji s vlasnicom.

Jedna od susjeda kaže kako je u vrijeme kad je pas pao uređivala balkon. - Čula sam jeziv zvuk. Bilo je to cviljenje psa, a kad je pogledala vani, na trenutak ga je vidjela kako pada.

Obdukcija na Veterini

- Onda sam čula udarac, koji je bilo još gore čuti od samog cviljenja. Približila sam se rubu balkona i vidjela psa naše susjede kako leži na pločniku. Pomislila sam da je nekako pao, no kasnije sam čula da drugi komentiraju kako pas sigurno nije mogao sam preskočiti visoku ogradu i baciti se u sigurnu smrt. Šokirana sam. Dobro je samo da se to nije dogodilo dok u školi, koja je blizu, traje nastava, i kad je ulica puna školaraca - priča susjeda.

Nakon što je psić odvezen kod veterinara, brzo je stigla policija i započela istragu. Pas, kako su doznali od veterinara, nije bio čipiran.

- Obdukcija će se obaviti na Veterinarskom fakultetu. S gospođom koja je vlasnica životinje nismo uspjeli razgovarati, jer nam nitko nije otvorio vrata stana. Nazvali smo njezinog sina, koji je također pokušao stupiti u kontakt s njom, ali nije uspio. Istraga je još u tijeku - kažu u policiji. Susjedi kažu kako od trenutka kad je psić pao, vlasnicu nisu ni vidjeli ni čuli.

Mješanca našla na ulici i udomila

Susjedi kažu da se A. Š. u njihovu zgradu doselila prije pet godina. Nitko nije bio blizak s njom, ali svi kažu da je bila pristojna. Psa je prije nešto više od mjesec dana našla na ulici i brinula se za njega. - Ona je psihički bolesna žena i redovito pije tablete. To svi znamo. Kad dobije svoju malu mirovinu, uvijek kupi alkohol. Zamjeramo policiji što nije otišla u stan i prisilno je odvela u bolnicu. Ako je bacila psića, tko zna, mogla je i sebi nauditi. Toga se bojimo - kažu susjedi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:34