PODIGNUTA OPTUŽNICA

VLASNIK VIKENDICE U PIROVCU POKUŠAO POMOĆI MLADIĆU KOJI JE URLIKAO DA ĆE SE UBITI, A ONDA POŽALIO Kako je humanost gospodina umalo koštala života

 Zvonimir Barišin / CROPIX

Zamislite situaciju da je u blizini neka osoba koja viče kako će se ubiti, da ne želi više živjeti. Biste li joj pokušali pomoći?Sigurno! E, zbog takve humanosti sredovječni muškarac, vlasnik vikendice u Pirovcu, zadobio je višestruke tjelesne ozljede 7. rujna ove godine. Naime, on je želio pomoći 22-godišnjem mladiću iz Pirovca koji je ispred njegove vikendice vikao da će se ubiti, govoreći mu da to ne čini. A mladi Pirovčanin na to je reagirao na način da je fizički napao svog 'spasitelja' i teško ga ozlijedio.

Općinsko državno odvjetništvo je 40 dana od ovog nemilog događaja protiv 22-godišnjeg pirovačkog nasilnika podnijelo kaznenu prijavu zbog počinjena kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede.

Okrivljeniku se stavlja na teret, navode u ODO-u Šibenik, da je u Pirovcu, nakon što je u blizini oštećenikove vikendice vikao da će se ubiti, pa ga oštećeni sa svoje terase odgovarao govoreći mu da to ne učini, preskočio ogradni zid oštećenikova dvorišta, popeo se uz stepenice koje vode na terasu i prišao oštećeniku na vrhu tih stepenica te ga s objema rukama odgurnuo. Uslijed toga je 'vikendaš' posrnuo nekoliko metara unatrag prema terasi. Nakon toga ga je nastavio gurati te ga uhvatio s obje ruke u predjelu nadlaktica, a zatim rukama za vrat i snažno ga bacio na tlo, prilikom čega je nesretni muškarac udario tjemenim dijelom glave u popločano tlo terase, a okrivljeni mladić je napustio mjesto događaja. Pored tjelesnih ozljeda u vidu krvnih podljeva glave tjemena zatiljno, desnog ramena i lijeve podlaktice, muškarac je zadobio i tešku tjelesnu ozljedu glave.

Okrivljeniku je produžen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:22