LUDA VOŽNJA KOD ZADRA

Vlasniku pred nosom ukrao vozilo vučne službe, vrludao po cesti i oštetio ga, policija ga uhvatila, ali neće biti prijavljen za krađu!

 
 Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

Vlasnik vučne službe Nediljko Surać u srijedu popodne mirno je ručao u svojoj obiteljskoj kući u Murvici i nije ni slutio što se događa s jednim od njegovih vozila. A onda je zazvonio telefon...

- Nazvali su me iz policije i pitali za jedno od mojih vučnih vozila. Gdje je? Kako gdje je, pa tu je u dvorištu, odgovorio sam, izašao van i vidio da ga - nema! Ukraden je - priča za Slobodnu Dalmaciju Nediljko, koji je naknadno uspio rekonstruirati makar dio onoga čime se još uvijek bavi zadarska policija.

U vozilu vučne službe ostao je ključ, pa je nepoznati počinitelj upalio auto i odvezao se iz Suraćeva dvorišta Jadranskom magistralom prema Zadru! Usput je stao na benzinskoj pumpi, ni kilometar daleko od mjesta s kojega je uzeo vozilo, i kupio - pivo!

Ali nije daleko stigao - vozeći se prema Zadru, udario je u usjek, oštetio obje desne gume i počeo opasno krivudati po cesti, a za njim su ispadali komadi iz razbijene kutije za alat.

- Nekoliko ljudi, koji su vidjeli moje vozilo, pomislili su da sam ja za volanom, još su se i čudili vrludanju! - priča Nediljko.

Jedan od vozača, koji se s lopovom mimoišao, nazvao je policiju i to je bio početak kraja.

Dok su policajci stigli, kradljivi vozač uspio je stići do nekoliko kilometara udaljenoga skretanja za Baričeviće, no dalje nije mogao zbog potpuno uništenih guma, pa je parkirao vozilo i pješke krenuo prema Zadru. Naišao je ravno na policiju.

- Iz policije su mi rekli da su kod njega našli navigaciju, lampu, digitron, baš ono što mi je nestalo iz vozila. Ne znam točno kolika je šteta, negdje oko 15 do 20.000 kuna, ogrebana je desna strana, gume i felge su uništene, razbijena je kutija za alat... Nešto sam već zamijenio, moram raditi s tim vozilom - zaključuje šokirani Surać za Slobodnu Dalmaciju.

Iz zadarske policije potvrdili su događaj, napomenuli kako je počinitelj u pritvoru te da kriminalistička istraga nad njim još nije zaključena, ali se očekuje da će protiv njega biti podnesena kaznena prijava zbog "neovlaštene uporabe tuđe stvari".

Ne radi se o kaznenom djelu krađe jer je počinitelj - našao ključ u vozilu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:41