UŽAS NA KARLOVAČKOJ CESTI

VOZAČ BMW-a KOJI JE PROUZROČIO SMRT DJEVOJČICE BIO JE POD UTJECAJEM ALKOHOLA Shrvani otac: 'Uzeo mi je dijete, neće proći tako lako'

 
U krugu: Otac poginule djevojčice
 HRT/TWITTER; Davor Pongračić / CROPIX

Dok mještani novozagrebačkog naselja Blato ne prestaju prepričavati tragediju koja se dogodila sinoć u 21.05 na Karlovačkoj cesti kada je život izgubila šestogodišnja djevojčica, zagrebački policajci su utvrdili da je vozač koji je "pomeo" curicu na pješačkom prijelazu bio pod utjecajem alkohola!

Naime, 33-godišnjaku je izmjereno 0,34 promila alkohola u krvi nakon što je svojim BMW-om krapinskih oznaka prouzročio tragediju. On se, kažu iz policije, kretao zapadnim trakom navedene dionice te je dolaskom do pješačkog prijelaza, kod raskrižja s Pogačićevom, umjesto kočenja nastavio vožnju.

- Vozač se nije približavao pješačkom prijelazu odgovarajućom sigurnosnom brzinom tako da nije mogao zaustaviti vozilo, pa je naletio na dijete koje se po pješačkom kretalo u prisustvu roditelja i na mjestu smrtno stradalo. Očevid je obavila zamjenica nadležnog državnog odvjetništva, a do ponoći je promet navedenom dionicom bio obustavljen - ističu iz PU zagrebačke.

Otac poginule djevojčice dao je izjavu za HRT.

- Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli, neće proći tako lako, rekao je za HRT shrvani otac djevojčice.

- Stao sam na zebru, jedan je dojurio od gore, rekao sam: Čekajte cure, vidite kako ovaj juri. Stao sam, slušam, po zvuku ne čujem nikoga, jer je zavoj, nepregledno je. I kažem nema nikoga, i moja curica je krenula... Ovaj je dojurio, vidite koja je to brzina bila, vidite da nema tragova kočenja. Možda je vozio 70, 90, 100 kilometara na sat, izjavio je potreseni otac.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku nakon kojeg će protiv vozača biti podnesene odgovarajuće kaznene prijave, a policija opetovano apelira na sve vozače da svojom vožnjom i postupcima utječu, kako na svoj život tako i na živote drugih sudionika u prometu.

- Podsjećamo da je vozač dužan pješačkom prijelazu približavati se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Ako su pješaci djeca, vozač je dužan zaustaviti vozilo i propustiti ih i kad tek stupaju na pješački prijelaz, zaključuje iz PUZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:19