PROMETNA NESREĆA

VOZAČ KOJI JE AUTOM POKOSIO DJEČAKE PA POBJEGAO BIT ĆE PUŠTEN NA SLOBODU! 77-godišnjem Đuri Korenu uzeli su vozačku, a na sudu je izveo pravi šou

 
Đuro Koren
 Podravski.hr

Đuro Koren (77) koji je danas priveden tužiteljstvu zbog sumnje da je naletio na dvojicu dječaka bit će pušten na slobodu, piše Podravski.hr.

Kako doznaje Podravski, određena mu je mjera opreza, no moći će ići svojoj kući, a vozačka će mu dozvola biti uzeta. Također, potvrđeno je kako je priznao da je on vozio i skrivio nesreću.

“Obilazio sam djecu, vozio sam auto…” između ostalog je rekao, te uglavnom dodavao “Ne sjećam se…”.

Novinar Podravskog doznaje kako je Đuro Koren, osoba koja se tereti da je u srijedu oko 18.45 između Koprivničkog Ivanca i Goričkog naletjela na dvojicu dječaka u biciklima i pobjegla bez da im pomogne, izveo pravi šou pred tužiteljima. Navodno je najprije tražio branitelja i dobio ga, pa se s njim posvađao, da bi se zatim odlučio braniti sam. Također, kako doznaje Podravski, vrlo teško je komunicirao s istražnim tijelima i nisu mogli iz njega mnogo toga izvući.

“Nije bilo osnova da ga se zadrži u pritvoru”, bila je današnja odluka pravosuđa. A, upravo on je danas nešto prije 13 sati priveden iz pritvora na ispitivanje. Bio je zamišljen, umoran i bez izrazite mimike lica. Njega je policija uhitila nešto prije ponoći u srijedu, pet sati nakon nesreće u kojoj je jedan 9-godišnjak dobio po život opasne ozljede, a drugi je prošao neozlijeđen. Njih je vozač VW pola ostavio da leže pored ceste i pobjegao dalje.

Osmogodišnjak koji je prošao bez ozljeda i dalje kod kuće čeka svaku vijest o svom godinu dana starijem prijatelju. A, on je jučer popodne podvrgnut višesatnoj operaciji neurokirurga u Klaićevoj kako bi mu sanirali hematom na mozgu.

A društvene mreže već dan i pol bruje o ovom slučaju, velika većina u nevjerici da je ovaj starac od 77 godina, koji jako teško hoda, mogao brzo voziti VW polo, i dvaput refleksno izaći iz jarka i nastaviti dalje kao da se ništa nije dogodilo.

“Ja sam njega znala viđati na biciklu”, “I taj je dva put zvlekel auta iz grabe sa 80 na vuru. Jedino ak' je reinkarnirani Alain Prost”, samo su neki od komentara, piše Podravski.hr.

Dječak i dalje životno ugrožen, ali vitalne funkcije su mu stabilne

Osmogodišnji dječak koji je u srijedu nastradao dok je vozio bicikl i dalje je životno ugrožen, ali vitalne funkcije su stabilne.

Naime, u četvrtak je na njega i prijatelja naletio automobil, čiji je vozač pobjegao s mjesta nesreće.

Dječak je zadobio po život ozbiljne povrede glave, zbog čega je prebačen u Kliniku za dječje bolesti u klaićevoj gdje je operiran, kako bi mu se uklonio hematom.

- Operacija je bila uspješna, i dječak je stabilnih vitalnih funkcija. Ipak, do ponedjeljka će biti na respiratoru i u jedinici intezivnog liječenja. Napravljen je kontrolni CT kako bi bili sigurni da nema pogoršanja niti novih krvarenja - rekao je ravnatelj bolnice prof. Goran Roić.

Kontrolni CT je pokazao da hematoma u malom mozgu više nema. No, kako je i dalje prisutno oticanje malog mozka dijete mora biti sedirano i na respiratoru, doznaje Jutarnji. (Ivana Krnić, Goranka Jureško)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:30