PROMETNA NESREĆA

Vozač šlepera pušten da se brani sa slobode: Zbog četiri smrti prijeti mu 8 godina zatvora

Dvoje od četvero ozlijeđenih iz kombija smrti i dalje je u teškom stanju u bolnici, a dvoje se još bori i s koronavirusom
 Goran Mehkek/Cropix

Iako je Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu zatražilo pritvor za 54-godišnjeg Damira Z., vozača šlepera smrti, kojim je u subotu ujutro na A1 kod Desinca ugasio četiri života, sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici pustio ga je da se brani sa slobode. Kazneno je prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom iz nehaja te mu prijeti do osam godina zatvora, a na odluku o puštanju tužiteljstvo je najavilo žalbu.

Dvoje od četvero ozlijeđenih, pak, iz kombija smrti i dalje je u teškom stanju u bolnici, a dvoje se još bori i s koronavirusom. Vijest o puštanju na slobodu potvrdila nam je i odvjetnica po službenoj dužnosti Kristina Stepinac Terzić, koja nam je rekla da je njezin branjenik pušten jer nije bilo osnove za njegovim pritvaranje, iako je tužiteljstvo tražilo pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Kako doznajemo, Damir Z. branio se šutnjom na policiji i u tužiteljstvu te je pod vidnim šokom zbog svega. A brzina kojom se kretao u vrijeme nesreće bila je unutar dozvoljene, a navodno nije premašivala 90 kilometara na sat. Zašto je 54-godišnjak, koji iza sebe ima 25 godina profesionalnog vozačkog iskustva, tog subotnjeg jutra šleperom svoga gazde skrenuo na trak za vozila u nuždi i pritom zavio u crno mnoge obitelji, nije poznato.

Kakav god odgovor bude dao na suđenju, on neće biti nikakva utjeha obiteljima poginulih Milana C. (69), Nade M. (50), Vlastimira N. (51) i Ivane T. (31) te još četvero ozlijeđenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 20:02