PAO BLIZU GRANICE

VOZILO JE 'POTONULO' POD TEŽINOM PUTNIKA Policija u Međimurju ulovila mladića koji je za 500 eura u Kiju Sorento uspio ugurati čak 17 ilegalaca

Ilustracija
 Alan Stone / Alamy / Alamy / Profimedia

Može li 17 osoba stati u Kiju Sorento? Može. Pokazalo je to otkriće djelatnika međimurske policije koji su još 17. svibnja u mjestu Banfi nadomak slovenske granice u švercu 17 državljana Egipta uhvatili 24-godišnjeg Rumunja. Istraga je promptno odrađena te je 16 dana od uhićenja čakovečko Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv mladog krijumčara kojeg su prijavili za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH.

Njegov krimen, za koji mu je obećano 500 eura novčane nagrade, je bio taj što je u neposrednoj blizini granice s Bosnom i Hercegovinom 17. svibnja ukrcao u Kia Sorento 17 stranaca bez putnih isprava, bez vize ili odobrenog boravka. Njegova misija je bila da Egipćane prebaci u Sloveniju izbjegavajući granične kontrole.

No, njegove planove, a očito i daljnju zaradu, pomrsili su policajci u mjestu Banfi čim su ugledali vozilo koje je "potonulo" pod težinom. Rumunj je pritvoren zbog opasnosti od bijega te iza rešetaka ostaje do daljnjeg jer mu je pritvor produljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:27