ZLOČIN U BEDEKOVČINI

'VRATA SU BILA OTKLJUČANA. SKAMENIO SAM SE KAD SAM VIDIO MRTVU PUNICU' Potreseni zet mrtve Verice za Jutarnji prepričao prizor iz noćne more

Vericu J. (79) mrtvu je u kući našao njezin zet, kojeg je alarmirala frizerka jer joj nije odgovarala na pozive
 Zagorje.com

Zagorska policija intenzivno traga za nepoznatim ubojicom koji je, iz samo njemu znanog razloga, bešćutno ugasio život 76-godišnjoj Verici J. u njezinoj obiteljskoj kući u Bedekovčini.

Šokantan prizor beživotnog tijela prvi je uočio umirovljeničin zet u četvrtak poslije 20 sati, i to nakon što je, kažu nam preneraženi susjedi, frizerka pokušavala doći do nje jer se satima nije javljala. Na poprište tragedije odmah je pozvana Hitna pomoć, ali nesretnoj ženi nije bilo spasa, pa je u dom pristigla policija i odmah započela očevid.

Zaključana vrata

- Nažalost, da, ja sam pronašao punicu mrtvu nakon što me nazvala njezina frizerka i rekla mi da joj se ne javlja za dogovor za frizuru. Vrata puničine kuće bila su zaključana kad sam stigao. Čim sam ju ugledao, skamenio sam se i pozvao Hitnu pomoć. Nažalost, bilo je prekasno. Detalje u kući nisam gledao tog trenutka, pa ne znam je li provaljeno, je li počinitelj zaključao dom i sa sobom odnio ključ...

Bio sam u šoku. Punica mi se nije žalila da ju netko uznemirava, ni uživo, na kućnom pragu, ni telefonski. No, pričekajmo da policija dovrši istragu i otkrije počinitelja, pa da znamo na čemu smo. Zaprepašteni smo spoznajom da je smrt posljedica kaznenog djela - izjavio je za Jutarnji list Željko R., zet pokojne žene.

On nam je potvrdio da je umirovljenica nakon ubojstva i okradena, o čemu su govorili susjedi u Bedekovčini. Nepoznati se ubojica, doznajemo, nakon ubojstva besramno “počastio” u dva navrata s desetak tisuća kuna koje je podigao na dva bankomata - najprije u Bedekovčini, a potom i u Zagrebu. Žitelji Aleje D. Domjanića zgroženi su smrću bivše službenice lokalne ciglane. Omiljenu susjedu posljednji put vidjeli su u srijedu navečer, kada su s njom bili u crkvi.

Svi potreseni

- Potreseni smo skroz! Našao ju je zet, inače taksist po zanimanju, koji je dojurio čim je zaprimio poziv. Njega je nazvala frizerka, koja joj je trebala doći u Veričinu kuću i napraviti joj frizuru u četvrtak ujutro, ali nije joj se javljala cijeli dan, pa je nazvala njezina zeta i kćer. Nekoliko sati prije pronalaska tijela susjedov je pas neumorno lajao, a mještani pretpostavljaju da je upravo on bio nijemi svjedok gosta ili gostiju koji su protutnjali kroz dom njihove susjede, ugasivši joj život.

- Priča se da je njezina kuća sva ispreturana. Tko god da je to učinio, tražio je, očito, neke vrijednosti. Znaju nam tu kroz ulicu prolaziti ulični prodavači, nude posteljinu, ali i traže željezo i sekundarni otpad. Od same pomisli da je Verica nekoga pustila u kuću vjerujući u njegove poštene namjere, sledi mi se krv - zaključuje drugi susjed iz ulice. Istražuju i nadzorne kamere na bankomatima na raskrižjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:44