POLICIJA IH TRAŽI

ZA LOPOVE ŠPICA SEZONE JOŠ TRAJE Samo u jednom danu na Slapovima Krke pokradena osmorica stranaca, ostali bez novca i dokumenata

    AUTOR:
    • Ante Talijaš

  • OBJAVLJENO:
  • 06.09.2018. u 11:07

Niksa Stipanicev, Damir Krajac / CROPIX

Slapovi Krke, policija, ilustracija

Premda smo već debelo zagazili u mjesec rujan, sudeći po najnovijem dnevnom biltenu PU šibensko- kninske, lopovima je turistička sezona u punome jeku.

Naime, kako su izvijestili iz policije, samo tijekom srijede u Nacionalnom parku Slapovi Krke, nepoznati je počinitelj (ili više njih) osmorici stranih državljana ukrao novac i osobne isprave. Dan ranije, također, na Slapovima Krke, 62-godišnjem Japancu ukraden je mobitel.

Policijski bilten završava pak s klasičnom rečenicom:

'Protiv nepoznatih počinitelja bit će podnijete kazene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide s ciljem otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.'

Kada bismo zbrojili sve ovakve krađe – od novca, dokumenata, mobitela, nakita do bicikla, o kojima se od početka ljeta do danas izvještavalo u policijskim biltenima, došli bismo do brojke od blizu dvije tisuće. A najveći broj počinitelja tih krađa i dalje je nepoznat. Ili rijetko su krađe za koje u otkriveni njihovi počinitelji.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo