DROGA

ZADARSKA POLICIJA RAZBILA DILERSKI LANAC Veliku količinu marihuane 38-godišnjak povjerio 'na čuvanje' maloljetniku

 Robert Fajt / Ilustracija / CROPIX

Oko 2,5 kilograma marihuane 38-godišnjak je povjerio na čuvanje 16-godišnjaku na zadarskom području te su je zajedno prepakirali u manje količine, a maloljetnik je i dobio upute gdje drogu treba odnijeti za daljnju preprodaju, objavila je u srijedu zadarska policija, koja je obojicu odvela pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga zadarske Policijske uprave osumnjičili su 38-godišnjaka da je s ciljem daljnje preprodaje nabavio veću količinu marihuane, težine oko 2,5 kilograma, koju je krajem prošlog tjedna ostavio u jednoj garaži na zadarskom području, gdje ju je na čuvanje povjerio maloljetnom 16-godišnjaku.

Tom prilikom su skupa drogu prepakirali u manje količine, a maloljetnik je trebao dogovorene količine droge donositi na lokacije prema uputama 38-godišnjaka, koji ih je dalje preprodavao.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, u ponedjeljak su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga na području Zadra zatekli maloljetnika kod kojeg je pronađeno 900 grama marihuane, upakirane u manje količine s ciljem daljnje preprodaje, kao i i digitalnu vagu, koje su mu oduzete.

Jučer su obojica uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, navodi se u policijskom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:52