OBMANA

ZADRANKA SE ZALJUBILA U 'AMERIČKOG MIROTVORCA' KOJEG JE NAŠLA NA FEJSU, OSTALA BEZ VIŠE TISUĆA KUNA Tražio novac, ona ga 'svom marincu' odmah uplatila

Lažni američki vojnici u mirovnim misijama i dalje besramno obmanjuju naivne Hrvatice. Posljednja u nizu nasamarenih je 37-godišnjakinja koju je na društvenoj mreži kontaktirao tobožnji američki mirotvorac.

Tijekom konverzacije joj je slao fotografije vojnika za kojeg se tek kasnije, kad se u slučaj umiješala i zadarska policija, ispostavilo da nisu autentične. Ne bi li mu učinila uslugu, uplatila je “vojniku” više tisuća kuna, a on joj je zauzvrat obećao poštom poslati novac i zlato. Bilo je to sredinom prošlog tjedna da bi ju, ubrzo nakon uplate novca, “vojnik” ponovno kontaktirao vapeći za dodatnom “pomoći”.

Slagao joj je da mu je potrebno još novca jer je navodna pošiljka zlata i novca zaplijenjena na carini. Tek tada je 37-godišnjakinja posumnjala da je možda riječ o prevari. Obratila se za pomoć zadarskoj policiji koja trenutačno provodi kriminalističko istraživanje kako bi locirala lažnog američkog vojnika. Inače, to je učestali modus operandi varalica iz Afrike koji kradu identitete američkih vojnika i njihovim fotografijama mame naivne žene diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:00