DJEVOJKA ZA DRUŽENJE

ZADRANKA UPALA U KLOPKU, OSTALA JE U ŠOKU Preko oglasnika nudila senzualnu masažu i seks, dogovorila se s mušterijom, a u stan joj banula trojica

Ilustracija
 iStock

Nakon što je na jednom internetskom portalu objavila oglas sadržaja: “Ugodna djevojka za druženje – Zadar. Javi se!“, državljanka RH M.D., uhićena je u policijskoj akciji zadarske policije "Klopka", nakon čega je osuđena na novčanu kaznu zbog odavanja prostituciji, piše Zadarski.hr.

Klopka za "djevojku iz oglasnika" organizirana je 18. siječnja u 14 sati u iznajmljenom stanu u Zadru gdje je nudila seksualne usluge za 300 kuna. Policajci su se najprije javili na kontakt broj iz oglasa nakon čega im je djevojka navela da pruža usluge senzualne masaže cijelog tijela za 300 kuna, a da se ostale usluge, koje se dodatno plaćaju, mogu dogovoriti kroz masažu. Rekla im je da se nalazi u Zadru i da je slobodna iza 13.40 sati.

Na mjesto događaja odmah su upućena četiri policijska službenika od kojih su trojica nadzirala šire mjesto susreta dok je jedan uz lažni identitet nazvao djevojku. Nakon što mu je opisala pokraj koje poslovnice se nalazi ulaz u stambenu zgradu gdje "posluje", prikriveni policajac je s trojicom kolega došao na mjesto iz oglasnika. Dok su trojica ostala u stubištu zgrade, 30-godišnja žena je policajca koji je glumio mušteriju pozvala u stan. U kratkom razgovoru mu je rekla da će mu pružiti senzualnu masažu za 300 kuna tijekom koj se mogu dogovoriti i za pružanje drugih seksualnih usluga. U tom je trenutku policajac ženi pokazao službenu iskaznicu i značku MUP-a RH-a nakon čega je uhitio u 14 sati.

Po izlasku iz stana M. D. je zajedno sa troje policijskih službenika koji su se nalazili u stubištu zgrade bez uporabe sredstava prisile pošla do službenog vozila kojim je dovedena u službene prostorije Odjela organiziranog kriminaliteta, Službe kriminalističke policije gdje je nad njom provedeno kriminalističko istraživanje. Privremeno joj je oduzeta novčanica u apoenu od 200, te novčanica u apoenu od 100 kuna.

Pri odabiru vrste i odmjeravanju visine kazne Prekršajni sud u Zadru je kao otežavajuću okolnost uzeo njezinu raniju osuđivanost jer je za istovrsni prekršaj proglašena krivom od strane Prekršajnog suda u Splitu 2015. godine. U skladu s tim zrečena joj je novčana kazna od 746 kuna, odnosno kazna u najvišem iznosu u odnosu na težinu prekršaja i njezinim imovnim prilikama. Sud je utvrdio da će se njome postići svrha kažnjavanja posebno u smislu specijalne prevencije da M.D. ubuduće neće činiti ovakve prekršaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 22:56