SUĐENJE

ZAGREBAČKA LIJEČNICA OPTUŽENA DA JE PREVARILA 31 OSOBU ZA ČAK 9,4 MILIJUNA KUNA 'Dala mi je sef bez ključa i rekla - unutra ti je novac...'

 
Iva Popović
 Neja Markičević / CROPIX

U nastavku suđenja Ivi Popović, fizijatrici iz Klinike za traumatologiju, optuženoj da je prevarila 31 osobu od koje je posudila 20 milijuna kuna i za sebe zadržala 9,4 milijuna kuna, svjedočile su ekonomistica Z. N. i liječnica P. R. kojima je doktorica dužna više od 640.000 kuna.

Sef bez ključa

- S Ivom sam studirala. Pomogla je mom dečku oko ozljede ruke da bi me par godina nakon toga, u lipnju 2013. nazvala i tražila da joj posudim novac. Ukupno 64.000 kuna u dva navrata kroz četiri naloga. Rekla je da joj novac treba za projekt nekog znanstvenog rada do kojeg ne može doći. Novac sam joj uplatila na račune. Vraćala mi je novac, ali i nastavila posuđivati. U srpnju te godine mi se prestala javljati na mobitel, a jednom prilikom se javio muški glas i rekao da više ne zovem, da je mobitel u policiji. Kasnije mi je rekla da su je ucjenjivali neki ljudi s posla te šogor i sestra. Molila sam je da mi vrati novac, a ona je govorila da bude sutra, pa da je nešto zapelo u banci, pa da mora po novac u Austriju. Čak mi je po svom prijatelju poslala zaključani sef bez ključa navodeći da je u njemu novac. Bilo je to u studenom 2013. - ispričala je doktorica kojoj je Iva Popović ostala dužna 374.000 kuna. Na upit je li joj pritom za obećala kakvu nagradu, doktorica je rekla: “Da, ali Iva je svašta obećavala.”

Kriva procjena

Ekonomistica Z. N. je, pak, opisala okolnosti svog poznanstva s Ivom kojoj je, kao i mnogim oštećenima, izašla u susret za preglede, fizikalne terapije, za bržu medicinsku uslugu.

- Krajem 2011. muž i ja smo Ivi posudili 30.000 kuna koje je brzo vratila. Ali tražila je odmah još jer kao da ne može izvući neke kamate, a spomenula je i nasljedstvo Žarka Kraljevića od 12 milijuna eura. Novac smo joj posuđivali na ruke, a ona nam je vraćala na račun što se kasnije pokazalo greškom jer ispada da je ona nama posuđivala novac, a ne mi njoj. Kad su nastali problemi i prestala je vraćati novac, samo je nestala. U ožujku 2013. se javila da je u Austriji iako ju je moja prijateljica vidjela u Dramlju - prisjetila se Z.N. dodavši kako joj je Iva dala 3000 eura provizije ali i neke poklone.

- Ivi sam bila plaćala i račune. Znala me nazvati i reći: ‘Daj molim te mi plati American jer ja to danas ne stignem. A spominjala mi je da dobiva prijetnje, čak mi je pokazala neke čestitke na kojima su bile izrezane glave djece, pa da joj žele oteti sina i da ju iznuđuju za 200.000 eura - ispričala je još prodavateljica osiguranja Z. N.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:08