NEPOPRAVLJIVA

Zagrebačka medicinska sestra ima čak 31 presudu i ne prestaje sa sukobima sa zakonom: Kod poznatog šoping centra pokušala je nasamariti policajce...

Ilustracija
 CROPIX

Nesavjesna vozačica D. M. (37), inače školovana medicinska sestra, u protekle tri godine napravila je 29 prometnih prekršaja, a zbog posljednjeg prometnog grijeha, koji je počinila vozeći pod zabranom, nedavno je kažnjena s deset tisuća kuna.

Sud joj je ujedno izrekao i novu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije sljedećih šest mjeseci. Naime, njezin krimen datira od 13. lipnja kada su je policajci u večernjim satima uočili na DC 1 kod trgovačkog centra Westgate.

- Taj dan sam kontrolirao promet. Bio sam u službenom autu bez policijskih oznaka zaustavljen na autobusnom stajalištu kod Westgatea. U autu je postavljena kamera kojom sam snimio vozilo D. M. i za koje se odmah pojavio podatak na aparatu kako postoji mogućnost da tim autom upravlja osoba koja je višestruki prekršitelj u pogledu najtežih prekršaja.

Kolegama koji su bili 100 metara dalje u drugom autu dojavio sam da zaustave vozača i taj auto te izvrše provjeru. No, vozačica je krenula prije nego što su došli. Odvezla se do Westgatea i ušla u centar, a kad je vjerojatno mislila da više neće biti policajaca, vratila se do auta - opisao je policajac u sudnici.

Vozačica u svojoj obrani negira odgovornost da je znala da vozi pod zabranom jer joj, tvrdi, sudska odluka nikad nije uručena.

- Nisam se snašla u toj situaciji i nisam znala da vozim pod zabranom. Taj potpis na dostavnici o izvršenju zaštitne mjere nije moj - branila se vozačica koja je čak 31 put pravomoćno kažnjena, i to 29 puta zbog kršenja prometnih propisa, a dva puta zbog narušavanja javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:10