PALEŽ NA LANIŠTU

ZAGREBAČKI PODUZETNIK I VLASNIK POZNATOG HOTELA NAKON ŠTO MU JE ZAPALJEN MERCEDES Za Jutarnji je priznao: 'Imam nesuglasice s jednom osobom'

Zagrebačkom poduzetniku izgorio je automobil vrijedan više od pola milijuna kuna, a očevidom je utvrđeno da je zapaljen benzinom
Mato Senjak
 Facebook/CROPIX

Više od pola milijuna kuna vrijedan Mercedes GLE 350 D u vlasništvu leasing kuće, koji koristi zagrebački poduzetnik Mato Senjak (57), zapaljen je jučer tijekom noći na zagrebačkom Laništu. Policijskim očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj prednji dio vozila polio benzinom i zapalio.

Stanovnici istoimene ulice Lanište uznemirili su se kad su ih oko 1.50 sati probudile dvije eksplozije koje su uslijedile, pretpostavlja se, kad su počele pucati gume na vozilu.

Oštećeni vlasnik vozila u vrijeme je izbijanja vatrene stihije, prema vlastitim tvrdnjama, spavao. Iako svjestan neugodne situacije, poručio je medijima da ga, unatoč tome što se dogodilo njegovu automobilu, nije strah.

- Je li požar podmetnut ili se auto sam zapalio, iako ne znam kolika je to opcija, utvrdit će policija očevidom čije rezultate još ne znam. Auto je u vlasništvu leasing kuće i star je skoro tri godine, a kako imam kasko, šteta je napravljena osiguravajućoj kući, a ne meni. Što se tiče auta, kupit ćemo bolji, ionako iduće godine ide redizajn - rekao je medijima vlasnik novozagrebačkog hotela Galerija Mato Senjak.

Otkrio je pritom da ima nesuglasice s jednom osobom, ali ne može tvrditi da bi požar auta, ako policijski očevid pokaže da je podmetnut, mogao biti povezan s tim “problemom”. U istraživanju će kriminalistima pomoći i snimke nadzornih kamera kojih, kako smo i sami uočili, ima dosta na okolnim zgradama.

Stanovnici Laništa uznemirili su se nakon što su im u ulicu pristigli vatrogasci i policija.

- Iz sna su me probudile eksplozije. Pogledao sam kroz prozor i vidio auto u plamenu. Vatrogasci su vrlo brzo reagirali i ugasili požar. Nažalost, vatra je zahvatila i susjedni auto - rekao je jedan stanar ulice Lanište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:38