OGORČENA DJECA I BRAT

ŽALBA NA PRESUDU ZA STRAVIČAN ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU 'Zaklala nam je oca i nožem krenula i na nas, a dobila je ovakvu kaznu?! Sramotno'

Slađana Brkić (desno) i Dean Slivar (u krugu lijevo)
 CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je žalbu na presudu kojom je Slađana Brkić (27) za krvavo ubojstvo nožem partnera Deana Slivara (46) u Goli kod Koprivnice osuđena na deset godina zatvora.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer smatramo da duljina trajanja izrečene kazne zatvora ne odražava u dovoljnoj mjeri težinu utvrđenih otegotnih okolnosti. Kazneno djelo počinjeno je u prisutnosti troje maloljetne djece žrtve i maloljetnog djeteta optuženice, a tu je i postupanje optuženice nakon počinjenja djela. Zato predlažemo da se optuženici izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – naveli su u varaždinskom Županijskom državnom odvjetništvu, piše Podravski.hr.

Strašan zločin Slađana je počinila 15. veljače ove godine, kad je dvama ubodima u prsni koš nožem dužine oštrice 16 centimetara ubila nevjenčanog supruga Deana Slivara. Sve se to dogodilo pred četvoro malodobne djece.

Davor Slivar, brat ubijenog Deana, nije skrivao riječi gorčine za presudu koja je, kako kaže, sramotno blaga. Nakon bratova ubojstva, Davor se zajedno sa suprugom prihvatio vrlo odgovorne zadaće, brige o djeci koja su ostala bez oca, jedinog bližeg roda zato što im je majka još prije preminula od karcinoma. Riječ je o djevojčicama starim 16 i 12 i dječaku starom 15 godina koji su bili jedini svjedoci krvavog ubojstva.

– Djecu je presuda jako potresla. Nisu išli u školu, a ponovno smo ih odveli u kliniku u Zagreb kako bi im se pomoglo. Bili su jako deprimirani. Rekli su mi: “Stric, pa više se dobije za nekakvu krađu nego kaj je ona za tatu dobila”. Slađana ga nije samo ubila, ona ga je masakrirala. Deset godina, pa to je nagrada, poticaj za sve kriminalce i ubojice da i dalje to rade. To nije nikakva kazna. Prije ubojstva je Slađana razbila laptop, bila nekoliko dana na psihijatriji i puštena na slobodu. Na kraju ga je ‘riješila’. Posebno mi je krivo što je zločin okarakteriziran kao ‘blaže’ ubojstvo. Po meni, nema govora o tome. Tražit ćemo da je se teže kazni zato što je Slađana nožem krenula i na djecu. Zamahnula je nožem prema jednom djetetu, a drugo je porezala. Pitao sam ih pa zar je trebala još nekoga raniti, jesu li i djeca morala stradati da bi je se teže kaznilo. Deanov sin je koliko-toliko bio priseban pa joj je oteo nož kojim je zamahnula. Ne samo da mi je ubila brata, još ga je nakon toga zarezala, masakrirala, a još je nakon toga mobitel bacila u peć i tako uništila. Kako to može biti samo blaže ubojstvo – ojađeno se zapitao Davor Slivar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:41