POŽAR U GLUHO DOBA NOĆI

ZAPALJEN DINAMOV MERCEDES DIREKTORA LOKOMOTIVE KOJI JE RANIJE VOZIO MAMIĆ Šikić je poznat po plaćanju jamčevine Sanaderu

Ranko Šuvar/Ronald Goršić/CROPIX

Božidar Šikić (58) je čovjek od najvećeg povjerenja šefa Dinama Zdravka Mamića

Skupocjeni Mercedes CL500 u vlasništvu GNK Dinamo vrijedan nekoliko stotina tisuća kuna namjerno je zapaljen u gluho doba noći u ponedjeljak u garaži na zagrebačkoj Bijeničkoj cesti u sklopu obiteljske kuće Božidara Šikića (58) zvanog Šika, direktora NK Lokomotive i čovjeka od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića! Policijski očevid isključio je tako kvar na instalacijama kao eventualni uzrok požara i sada su sve oči istražitelja uprte u jednom smjeru - tko je osoba, ili pak, više njih koja je na neutvrđen način zapaljivom tekućinom polila i bombastično zapalila 'mečku' koju je do zadnjeg trenutka koristio Zdravko Mamić prije nego što (si) je kupio Audi i prepustio ga na korištenje Šiki - bivšem golmanu koji je svojedobno radio i kao izbacivač po zagrebačkim klubovima. Misteriozni piroman je, doznajemo, imao vremena od 21,15 u nedjelju do 1,30 sati u ponedjeljak da Dinamov mercedes zapali, a je li nešto sumnjivo snimila neka od nadzornih kamera na susjednim objektima, nije poznato.

-Probudilo me nekoliko malih uzastopnih eksplozija oko 1,30 sati. Vatra i dim su sukljali u vis najmanje tri metra. Nismo znali što se događa niti što gori. Scene koje obično gledamo na malim ekranima preselile su se pod prozor, u susjedno dvorište. Strahovala sam da požar ne prijeđe na našu stranu jer je sve puno crnogorice koja bi začas planula i proširila se na objekt. Odmah sam zvala policiju koja je vrlo brzo došla, baš kao i vatrogasci - ispričala nam je nakon neprospavane noći jedna od susjeda obitelji Šikić. Prije požara, pojašnjava još, nikakvu buku nije čula, a o samoj obitelji malo odnosno ništa ne zna osim da je „glava kuće u svijetu nogometa“.

-Susjedstvo se uznemirilo jer je požar automobila bio doslovce između dvije kuće okružen drvećem. Božidar i njegova odabranica su mirna obitelj, žive u toj velikoj kući koju je naslijedio i čisto sumnjam da bi zbog njegove nogometne funkcije netko mu odlučio na ovaj način se osvetiti - zaključuje pak druga susjeda ne želeći čak ni špekulirati je li Šikić nekome stao na žulj ili je, pak, vatri možda kumovao kvar na vozilu.

Inače, unatoč svojim nogometnim funkcijama i maksimirskim pričama da je zahvaljujući Šikićevom otkrivanju i prodaji Milana Badelja, Matea Kovačića i Šime Vrsaljka u proteklih godinu dana Dinamo zaradio 20 milijuna eura, Šikićevo ime u javnosti je najviše odjeknulo kada mu se ime našlo na popisu osoba koje su bile spremne dati jamčevinu ne bi li bivši premijer Ivo Sanader u prosincu 2011. godine, nakon što mu je uslišena ustavna tužba u slučaju Fimi-medija, izašao na slobodu.

Za razliku od Luke Bebića koji je kao garanciju da Sanader neće pobjeći, pod hipoteku stavio svoju kuću u Komarni od 1,8 milijuna kuna te Jerka Rošina koji je založio svoj stan u Splitu, Šikić i nogometaš Tomo Šokota su za bivšeg premijera nesebično izdvojili svaki po 150 tisuća eura.

Iako je Sanader u međuvremenu ponovno završio iza rešetaka remetinečkog zatvora nakon nepravomoćne presude u slučaju Hypo i Ina MOL 'teške' deset godina zatvora, sud nije ukinuo ranije izrečene mjere u drugom sudskom postupku pa samim time niti položeno jamstvo od 12,4 milijuna kuna. Stoga su nekretnine Luke Bebića, Jerka Rošina, Mirjane Sanader i Marija Zubovića kao i 300 tisuća 'nogometnih' eura Šokote i Šikića i dalje pod blokadom.

Izdvajamo