S RIJEČI NA DJELA

ZAPRIJETIO DA ĆE MU ZAPALITI IMOVINU, PA ODMAH TO I UČINIO Mlađi muškarac u Slunju izazvao požar na teretnom vozilu i drvenom objektu 63-godišnjaka

    AUTOR:
    • Mario Pušić

  • OBJAVLJENO:
  • 27.02.2020. u 13:40

Pazin, 170912.
Pozar u bivsoj tvornici tekstila Pazinka. Veliki pozar buknuo je u oko 11.30 sati u jednoj od hala bivse tvornice Pazinke. Na terenu su vatrogasci iz Pazna, Pule, Buzeta, Poreca, Umag i Labina koji pokusavaju ugasiti pozar. Vatra je progutala skladiste u kojem se nalazili 75 tona plastike, parafinskih kockica za potpalu vatre i druge razne robe .
Na slici: jos uvijek bukti vatra iz skladista a vatrogasci cekaju da se srusi skladiste jer su od topline popucale grede.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelić / CROPIX

U Slunju je u utorak u jednom ugostiteljskom objektu 32-godišnji muškarac 63-godišnjaku zaprijetio da će mu podmetnuti požar i zapaliti imovinu, a odmah potom je to i učinio.

Kockama za potpalu izazvao je požar na teretnom vozilu te na drvenom objektu 63-godišnjaka.

U naumu mu je pomogao 25-godišnji prijatelj, koji ga je dovezao u blizinu lokacije na kojima je potom izazvao požare.

Nije poznato što je bio predmet njihova spora i zašto je muškarac realizirao svoje prijetnje.

- Zbog sumnje da je 32-godišnjak počinio kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i prijetnju, on je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te će biti doveden u nadležno državno odvjetništvo, a zbog sumnje da je počinio kaznena djela pomaganja u kaznenim djelima, protiv 25-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava, javili su iz karlovačke policije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo