KRŠILI MJERE ZAŠTITE

ZARAŽENE UMIROVLJENIKE KOJI SU DOŠLI NA BENZINSKU ČEKA SANKCIJA Po ozdravljenju će se suočiti s kaznenim prijavama

, Image: 376806739, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Weyo / Alamy / Alamy / Profimedia
Željko Puhovski / Weyo / Alamy / Alamy / Profimedia / Hanza Media

Ilustracija

Zbog sumnje da su širili i prenosili zaraznu bolest jer se nisu pridržavali uputa za sprečavanje širenja kao niti mjera zaštite koje su im bile naložene, zagrebačka policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijela kaznene prijave protiv dvoje umirovljenika!

Oni su jučer oko 18.50 sati, znajući da su oboljeli od Covida-19, bez zaštitne opreme koju su bili dužni nositi te protivno uputama medicinskog osoblja, u autu došli na benzinsku postaju u Zagrebu gdje je 70-godišnji penzioner zatražio ključ od WC-a. Zaposlenik mu je ključ stavio na pult pa je umirovljenik otišao do toaleta, obavio što je imao, vratio ključ na pult te otišao dalje.

- Policijski službenici su na sigurnoj udaljenosti i bez kontakata utvrdili njihov identitet te ih upozorili da uđu u svoje vozilo. Obavili su provjeru te dobili informaciju da su osumnjičeni zaraženi virusom.

Uz policijsku pratnju na siguran način su dopraćeni u nadležnu bolnicu gdje su ih dočeli zdravstveni djelatnici i preuzeli na hospitalizaciju - priopćila je zagrebačka policija. Nesavjesni umirovljenik i godinu starija “suborkinja” s kojom je prekršio zakon, po ozdravljenju suočit će se s kaznenim prijavama.

Izdvajamo