JEDAN IZGUBIO ŽIVOT

ZAVJET ŠUTNJE U KNINSKOM STARAČKOM DOMU Nitko ni riječi ne želi reći o fatalnoj tučnjavi vremešnih cimera

 Nikša Stipaničev/EPH

Nakon svađe i tučnjave sa 86-godišnjakom u utorak navečer u kninskom Domu za starije i nemoćne osobe umro je 66-godišnjak.

Je li nesretni umirovljenik preminuo od zadobivenih ozljeda koje mu je zadao 20 godina stariji cimer ili je pak riječ o srčanom udaru pokazat će obdukcija na Odjelu patologije šibenske Opće bolnice, kamo je tijelo mrtvoga muškarca prevezeno iz kninskog staračkog doma.

Nezapamćeni sukob

Istragu o nemilom događaju preuzeo je zamjenik županijske državne odvjetnice u Šibeniku, a 86-godišnjaka su kninski policajci zadržali na ispitivanju u policijskoj postaji. Istražitelji nastoje utvrditi sve okolnosti nemilog događaja te ima li u tom slučaju elemenata kaznenog djela. Također nastoje razjasniti i zbog čega su se korisnici Doma posvađali toliko da je verbalni sukob prerastao u tučnjavu kakva se ne pamti u toj ustanovi.

- Dok se ne završi istražni postupak, nismo u mogućnosti davati informacije o okolnostima pod kojima je preminuo 66-godišnjak u kninskom staračkom domu - kratko nam je rekao Emilio Kalabrać, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku.

Klimatizirane sobe

Zavjet šutnje o tom tragičnom slučaju vlada među djelatnim osobljem i članovima uprave kninskog doma, koji su nam tek poručili da ne smiju ništa govoriti dok traje službena policijska istraga. U svakom slučaju, nemili je događaj izazvao šok i unio nemir među korisnike Doma smještenog u blizini centra grada.

Dom je okružen uređenim zelenim površinama, a nedaleko od njega je i Dom zdravlja. S jedne strane gleda na Dinaru, a s druge na Kninsku tvrđavu. Kapacitet doma je 72 korisnika i svi su smješteni u dvokrevetne klimatizirane sobe od kojih svaka ima sanitarni čvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:37