UBOJICA RODITELJA

ZAVRŠENO SUĐENJE TINU ŠUNJERGI Prijeti mu kazna od 50 godina zatvora, ali bi mogao dobiti i 40 godina manje!

Puna dva sata trajali su na Županijskom sudu u Zadru, iza zatvorenih vrata, završni govori obrane i optužbe u postupku protiv 20-godišnjeg Tina Šunjerge, a kakva će mu biti kazna za ubojstvo roditelja znat će se u četvrtak, 17. svibnja, kada će mu se izreći prvostupanjska presuda.

Šibensko tužiteljstvo, koje zastupa državni odvjetnik Branko Čvrljak, Šunjergu tereti za dva teška ubojstva iz bezobzirne osvete, na posebno okrutan način, za što je maksimalna kazna i do 50 godina zatvora. No, sve ovisi o tome kakvu će presudu donijeti sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Sandrom Radanović kojoj je ovo prvi veći slučaj otkako je lani s Općinskoga suda prešla na Županijski sud u Zadru.

- Tek nakon objave presude bit će poznato je li sud okrivljenom donio presudu kao mlađem punoljetniku. Suđenje nije dugo trajalo jer nije bio obiman dokazni postupak, a presuda je zakazana za 17. svibnja - rekao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru.

Ako se prema njemu primijene maloljetničke sankcije, može biti kažnjen maksimalnom kaznom maloljetničkog zatvora do deset godina, u suprotnom mu prijeti kazna od 50 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:43