MORBIDNI HOBI

ZBOG KOLEKCIJE SPOLOVILA DOBIO GODINU DANA ZATVORA Obducent Plehandžić osuđen zbog povrede mira pokojnika

Slavonski Brod, 161215.Nastavljeno sudjenje Ivici Plehandzicu bivsem djelatniku Opce bolnice u Slavonskom Brodu koji je optuzen da je sjekao spolovila preminulim pacijentima i cuvao ih u svojoj kuci.Na fotograji: Ivica Plehandzic.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

Morbidni kolekcionar spolovila Ivica Plehandžić (53) nepravomoćno je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na godinu dana zatvora zbog povrede mira pokojnika.

Iako je na suđenju negirao krivnju, u dokaznom postupku utvrđeno je da je Plehandžić u ulozi pomoćnika obducenta na Odjelu patologije brodske bolnice od 2012. do 2014. s tijela pokojnika nožem odrezao pet muških i jedno žensko spolovilo te dva testisa.

Odsječene je organe potom čuvao u staklenkama s formalinom, a morbidni hobi isplivao je na površinu kad je Plehandžić prodao kuću u Vrhovini Anti Lovriću koji je potom, dok je renovirao kuću, doživio šok.

Kao olakotne okolnosti pri izricanju kazne sudac je uzeo u obzir sudjelovanje u Domovinskom ratu te narušeno fizičko i psihičko zdravlje, a otegotne okolnosti bile su kolekcionarova višestruka kažnjavanost.

Lovrićev nećak Jozo Štuc na suđenju je svjedočio da je odmah nazvao policiju.

- Lovrić mi je rekao da je u kući pronašao nekakve k.... u staklenkama koje je njegova supruga bacila na hrpu sa smećem koje su htjeli zapaliti. Pogledao sam malo bolje i primijetio ljudske organe - rekao je Štuc, koji se ispričao sudu zbog prostog izraza.

Zanimljivo je da je Plehandžić negirao zločin, no na prvom ispitivanju u policiji se pokušao obraniti da nije “bio svjestan svog iskaza jer je alkoholičar i boluje od PTSP-a te da je kuću u cijelosti ispraznio prije nego ju je predao Lovriću”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:23