(NE)ODGOVORNOST

ZBOG NAPADA DOGE NA BEBU POLICIJA ĆE KAZNENO PRIJAVITI I MAJKU? Doznajemo nove detalje istrage, ali i novosti o zdravstvenom stanju djevojčice

 
 CROPIX, Profimedia

Djevojčica koju je prije tri dana ugrizao pas tijekom dana ponovo će morati na operaciju saznajemo od ravnatelja Dječje klinike u Klaićevoj, prof.dr. Gorana Roića.

- S obzirom na primarnu težinu i prirodu zadobivenih ozljeda kao i na nalaz kontrolnog MR-a mozga pokazalo se da treba napraviti novu neurokiruršku operaciju. Njezino je stanje stabilno ali i dalje je vitalno ugrožena - rekao je prof. dr. Roić.

Djevojčicu je pas ugrizao jednom u području potiljka i nanio joj teške ozljede, a riječ je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da joj je oštećen mozak i kost glave, odnosno da ima višestruke prijelome. Ugriz je doveo do krvarenja, a stradalo je i moždano tkivo.

Podsjetimo, nemili događaj zbio se u obiteljskoj kući nevjenčanih supružnika, roditelja djevojčice. Obiteljski pas tri godine star, argentinska doga, prema neslužbenim informacijama dosad nije bio agresivan, a u trenutku napada u kući su bili i djetetovi roditelji.

Beba je navodno spavala u sobi, a pas je bio u drugoj prostoriji. U jednome trenutku beba se probudila i počela plakati, pas se uspio provući u sobu te ju je ugrizao za glavu. S obzirom da pas dosad navodno nije pokazivao agresivnost, postoji mogućnost da je na neki način htio pomoći. Ipak, okolnosti tek trebaju biti utvrđene.

Protiv oca djevojčice Koprivničko-križevačka policija pokrenula je kriminalističko istraživanje te su iz policije najavili da će protiv njega biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda djetetovih prava.

Kako neslužbeno doznajemo, ozbiljno se u policiji razmatra mogućnost da za isto djelo bude osumnjičena i majka. Radi se o djelu povrede djetetovih prava, konkretno, nepoduzimanju svih mjera da pas ne dođe do sobe s djetetom i ne ugrize ga. Budući je majka zajedno s ocem bila u kući kada se napad dogodio lako je moguće da i ona odgovara.

I otac i majka poriču odgovornost te tvrde kako su uvijek pazili na sve. Majka je u izjavi za 24 sata rekla kako ona i njezin suprug nisu ništa krivi. - Znam da sada ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi - rekla je novinarima u kratkome telefonskome razgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:03