STRADALA U NALETU VOZILA

ŽENA KOJU JE KUMA MINISTRICE ŽALAC UDARILA AUTOMOBILOM PA POBJEGLA 'Poslala mi je poruku i tražila da joj oprostim...'

 
Djetetu Marijane Obradović ministrica Gabrijela Žalac bila je krsna kuma 10. ožujka, samo dan nakon prometne nesreće u kojoj je u Vinkovcima naletjela na djevojčicu
 Požeška biskupija, privatni arhiv

- Dala sam iskaz u Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi, ali sam upozorena da ne smijem davati nikakve izjave o ispitivanju jer je istraga u tijeku. Na isto je upozoren i moj liječnik - rekla nam je jučer u 15.15 sati Natalija Baričević, na koju je 30. prosinca prošle godine automobilom naletjela Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac.

Baričević, koja je i općinska vijećnica u Jakšiću, rekla je da je u tužiteljstvu bila iza podneva, skoro do 15 sati, a kad su je u ponedjeljak zvali iz tužiteljstva u Požegi da dođe dati iskaz, rečeno joj je da donese svu medicinsku dokumentaciju.

Kao što je već izjavila za Jutarnji, policija ju je kontaktirala samo jednom, i to 30. prosinca prošle godine oko 23.30 sati, kad su nakon nesreće u požešku bolnicu došla dvojica policajaca kako bi je podvrgnuli alkotestu. Za Marijanu Obradović, koju poznaje iz viđenja, Baričević je rekla da joj je samo poslala poruku u kojoj se ispričala i tražila oprost, ali joj ona nije odgovorila.

Podsjećamo, Marijana Obradović (40), čijem je djetetu ministrica Žalac bila kuma na krštenju 10. ožujka, dan nakon što je u subotu naletjela na djevojčicu u Vinkovcima, udarila je pješakinju koja je hodala nogostupom u Jakšiću sa 1,36 promila alkohola u krvi, pobjegla je s mjesta nesreće i nije pružila prvu pomoć teško ozlijeđenoj ženi niti obavijestila policiju.

S auta joj je na mjestu nesreće otpala tablica, pa ju je policija iste večeri pronašla kod kuće, alkotestirala i odvela u požešku bolnicu radi vađenja krvi i urina, koji su poslani na analizu u MUP-ov centar “Ivan Vučetić” u Zagrebu. Iako su u prvoj dojavi policiji iz bolnice ozljede N. Baričević okarakterizirane kao teške, u dokumentaciji koja je 3. siječnja dostavljena policiji pisalo je da je pretrpjela lakše ozljede.

U međuvremenu, požeško je Odvjetništvo prošlog petka zatražilo od PU požeške zaustavljanje optužnog prijedloga i prekršajnog postupka protiv 40-godišnje hrvatske državljanke jer je to odvjetništvo poduzelo radnje radi utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela. U mjestu Vidovci M. Obradović je i 11. rujna 2017. izazvala prometnu nesreću, samo s materijalnom štetom, sa 1,7 promila alkohola u krvi. I tada je, kao i u posljednjoj nesreći, pobjegla s mjesta događaja.

Marijana Obradović od petka više nije članica HDZ-a. “Zbog nanošenja štete ugledu stranke, vožnje u pijanom stanju i krajnje neciviliziranog postupka bježanja s mjesta nesreće koju je prouzročila i u kojoj je ozlijeđena jedna osoba, zatraženo je da napusti stranku, što je ona i učinila u petak”, rekli su iz stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:03