IZLAZAK IZ PRITVORA

'ŽIVOT MI JE UPROPAŠTEN, NE MOGU SE OD OVOGA OPRATI, NAKON ISTEKA KAZNE NE VIDIM SE U HRVATSKOJ' Daruvarac nakon izlaska iz pritvora otvorio dušu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.02.2019. u 21:17

Zadar, 100219.
Darko Kovacevic Daruvarac, koji je na proljece prosle godine brutalno pretukao djevojku u jednom zadarskom kaficu, jutros je opet pusten da se brani sa slobode.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX

 

Darko Kovačević Daruvarac nakon izlaska iz pritvora u telefonskom razgovoru za RTL ponovio je da je ogorčen na medijske napise koji tvrde da je zlostavljao neke zatvorenike, dok su njega drugi šamarali.

Nasilnik koji je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora rekao je da to nije istina, da ga nitko nije zlostavljao niti je on ikoga zlostavljao. Dodao je kako su se u zatvoru svi prema njemu ponašali 'fer', kako ostali zatvorenici, tako i pravosudni policajci.

Sve ono što se događalo proteklih mjeseci, povezano s njegovim imenom, kaže, na njemu je ostavilo traga. Kazao je da mu je život upropašten i da se ne može 'oprati' od onoga što je napravio. Isto tako, kazao je, svoju budućnost, nakon pravomoćnosti presude, nakon kazne, nakon svega, ne vidi u Hrvatskoj. Kaže kako je ozloglašen i ne zna što bi tu radio, prenosi Daruvarčeve riječi RTL.

Dodao je kako su za vrijeme trajanja čitavog postupka ugrožena njegova ljudska prava te se zbog toga planira žaliti Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Nije precizirao koga bi u tom slučaju tužio - medije ili pravosudne institucije, no on smatra kako je sada i on žrtva. 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo