PRAVOSUDNA SAGA

ŽRTVE U PANICI: 'NIKADA VIŠE NEĆEMO VIDJETI SVOJE MILIJUNE!' Zagrebačka doktorica se udala, trudna je i više ne dolazi na ročišta...

 Marko Todorov / CROPIX

Suđenje dr. Ivi Popović (38), fizijatrici iz Klinike za traumatologiju, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu odgođeno je zbog bolesti već treći puta od početka godine. Njezina odvjetnica Višnja Drenški Lasan podneskom je obavijestila sud da je Iva Popović na bolovanju zbog zdravstvenih problema radi kojih ne može pristupiti raspravi. Navedene tvrdnje potkrijepila je i medicinskom dokumentacijom, odnosno Specijalističkim nalazom KBC Zagreb, točnije Klinike za ženske bolesti i porode.

Oštećeni u ovom postupku, kojih je 31, strahuju da će se, kako su nam sami rekli, slučaj “totalno otegnuti u nedogled jer je doktorica Iva Popović trudna oko tri mjeseca te da se udala zadnjeg dana prošle godine za kolegu iz bolnice.”

Inače, od početka suđenja u studenom 2015. ispitano je 15-ak svjedoka.

Podsjetimo, Popović je optužena da je prevarila 31 osobu od koje je posudila 20 milijuna kuna i za sebe zadržala 9,4 milijuna. Fizijatričini vjerovnici su bili poznanici, prijatelji, kolege, pacijenti, djelatnica MUP-a, frizer, terapeut pa i rođena sestra. Svima je bila prijateljica i izvan radnog vremena. Koristila je sva moguća sredstva, poznanstva i rodbinske veze da stekne povjerenje.

Pričala im je nekoliko različitih priča. U jednu je uplela i drugu sestru tvrdeći da je u problemima. Zatim, da joj je pokojni vlasnik Dinersa Žarko Kraljević ostavio u nasljedstvo 12 milijuna eura koji su na austrijskom računu, ali da novac još čeka. Jadala se i kako je mafija želi ubiti i oteti joj sina. Policiji je prijavljivala da joj žrtve prijete opasnim osobama iz kriminalnog miljea. Stavljena je pod nadzor. Uhićena je dok je uzimala označene novčanice. Od tada se brani šutnjom, a do kraja prošle godine uredno se pojavljivala na svakoj raspravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:35