PRIOPĆENJE

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu za Tomislava Viktora Basu tražilo istražni zatvor, sumnjaju da je s još dvojicom usmrtio Ibrahima Dedića

Tomislav Viktor Basa
 Marko Todorov / CROPIX

O "slučaju Dedić" i uhićenju Tomislava Viktora Base (50) oglasilo se priopćenjem i zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, koje je jučer donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske, Kraljevine Nizozemske i Švicarske zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz članka 90. Kaznenog zakona.

Kako se navodi u priopćenju, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. srpnja 1999. oko 22.30 sati u Zagrebu u Ivekovićevoj ulici na kućnom broju 17 zajedno s dvojicom nepoznatih počinitelja, sukladno prethodnom dogovoru da zajednički usmrte oštećenika, pričekao oštećenika u haustoru stambene zgrade pri njegovu povratku na adresu stanovanja.

Kad je oštećenik ušao u zgradu, iz automatskog su oružja prema njemu ispalili više streljiva pri čemu je oštećenik zadobio brojne strijelne ozljede glave i tijela od kojih je preminuo na mjestu događaja.

Ovo je državno odvjetništvo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnijelo određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor na temelju predloženog osnova.

S obzirom na to da policija i dalje traga za dvojicom suučesnika u ubojstvu, te zatvara li se s njima cijeli slučaj ili postoji i naručitelj ubojstva, informacije koje su policija i tužiteljstvo prikupili su dosta šture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:56