DANAS POGREB

ŽUPANJA U ŠOKU ZBOG NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE Djevojčica (14) pronađena mrtva u kupaonici stana u Županji, u školi danas neće biti nastave

 
Ilustracija
 Ivan Klindić / CROPIX

Pokladna nedjelja u Županji okončana je nezapamćenom tragedijom. Četrnaestogodišnja djevojčica srušila se u kupaonici stana. Odmah je pozvana Hitna pomoć, koja je djevojčicu prevezla u vinkovačku bolnicu. Na žalost, tamošnji su liječnici samo mogli konstatirati smrt 14-godišnjakinje, piše Glas Slavonije.

Kako smo jučer izvijestili, tragedija se dogodila u nedjelju oko 20 sati, a točan uzrok smrti još se ne zna i bit će utvrđen obdukcijom, koju je nakon očevida naložilo Državno odvjetništvo, a obavljena je u ponedjeljak kasno poslijepodne u Općoj bolnici u Vukovaru.

U ponedjeljak je nastavljen očevid u kupaonici stana, a uz policiju su nazočili i zamjenica županijskog državnog odvjetnika Vukovar i vještak Centra za kriminalistička istraživanja, ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreb. Istraga se i dalje nastavlja.

Županja će se danas u 14 sati na gradskome groblju zauvijek oprostiti od ove učenice.

U osnovnoj školi u koju je išla - šok i nevjerica. Na školskoj zgradi crna zastava, u predvorju njena fotografija, upaljen lampion, cvjetni aranžman s posljednjim pozdravom…

Učitelji i učenici oplakuju veselu i uvijek nasmijanu djevojčicu za koju imaju samo riječi hvale i koju će, kažu, pamtiti po umiljatosti, iskrenosti, dobroti i spremnosti u svakom trenutku pomoći drugima. Bila je omiljena u svome razredu. Neizmjerna tuga, suze i prevelik teret iznenadnog gubitka učenice, prijateljice i školske kolegice osjećaju se na svakom koraku…

Velika tuga i u ulici u kojoj je djevojčica odrasla i gdje se u nedjelju poslijepodne posljednji put igrala sa svojim najdražim prijateljima i potom otišla na put bez povratka. U školi zbog posljednjeg ispraćaja danas neće biti nastave.

Županjci su se nakon vijesti o tragediji sjetili slučaja od prije dva tjedna, kada su supružnici u ranim jutarnjim satima zatražili liječničku pomoć zbog sumnje na otrovanje dimom iz oštećenih dimovodnih cijevi, kako piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:36