NAPALJENI TALIJANI

Duce nije birao ni vrijeme ni mjesto, a Berlusconi orgija sa 20 ljepotica

Koliko god bili različiti, jedno im je zajedničko: rado su ženama prezentirali svoju seksualnu moć

Dvadeseto stoljeće talijanske političke povijesti obilježila su dva bahata muškarca. Jedan je Italiju uvukao u Drugi svjetski rat i time je gotovo upropastio, dok drugi i dandanas suvereno vlada apeninskom čizmom.

Jedan je, naravno, Benito Mussolini, talijanski Duce, a drugi aktualni premijer Silvio Berlusconi. Obojica niska rasta, naprasita držanja, sa sličnim smislom za demokraciju, ovih su dana još po nečemu usko povezani.

U vrlo kratkom vremenskom razmaku iz tiska su izašle knjige prostitutke Patrizije D’Addario, koja je imala intimne veze s talijanskim premijerom, i naknadno objavljeni memoari Mussolinijeve najdugovječnije ljubavnice Clarette Petacci.

Vruće noći

U jednoj i drugoj knjizi evidentna je još jedna poveznica između Ducea i premijera: neobuzdan seksualni apetit koji nisu mogli kontrolirati pa su se često nalazili u središtu raznih skandala.

Seksualne eskapade umalo su Berlusconija stajale državničkog položaja, no on se iz neprilika izvukao poznatim “šarmom” i uvjerljivom demagogijom, dok Mussoliniju, koji je bio apsolutni diktator, nitko nije smio ništa zamjeriti, a kamoli izlete izvan bračnog kreveta.

U nemilost je pao tek kada je izgubio rat i uništio talijanski san o imperijalnoj moći. Razlog njihove popularnosti možemo nazreti i u samoj naravi talijanskog naroda, gdje bračna nevjera s muške strane nije prevelik grijeh te ona promiskuitetnom muškarcu čak podiže značaj i ugled, te često postaje idol i uzor manje potentnim sljedbenicima.

Prema knjizi prostitutke Patrizije D’Addario, Silvio Berlusconi je sa svoje 74 godine i preboljenim rakom prostate još itekako seksualno aktivan. Patrizia je sočno opisala noć koju je provela u Berlusconijevoj vili u Rimu.

Neumorni premijer

“Nakon prvog napada u kojem smo oboje nakon razmjerno kratkog vremena doživjeli vrhunac, on je krenuo ponovno. Nije se odmorio ni dvije minute. Iako sam profesionalka u tom poslu i bila sam s mnogo muškaraca, u životu nisam vidjela takvu strast. Bila sam polaskana kada me pitao kako mi je bilo. Nisam mu lagala - bilo je izvrsno.

Tada se spustio do mojih intimnih dijelova tijela i tamo ostao jako dugo te je ponovno udario s još većom snagom nego prvi put. Već sam bila umorna i mislila sam da će prestati, ali naravno da nije - nastavio je nesmiljeno do samog svitanja”, napisala je skupa prostitutka Patrizia, prema kojoj se Berlusconi ujutro ponio kao pravi džentlmen.

Sam joj je skuhao kavu i čaj te priredio ukusan doručak.

U tome se Berlusconi razlikuje od Mussolinija, koji bi svoje mnogobrojne ljubavnice iz odaja uglavnom izbacio nakon snošaja, a tek bi se rijetke sretnice mogle pohvaliti da su bile ponuđene kavom, likerom ili komadom kolača.

Prema knjizi Nicholasa Farella, koji je proučavao Mussolinijev seksualni život i došao do CIA-inih spisa u kojima su bila svjedočanstva njegova osobnog vozača Ercola Boratta, Duce je oduvijek vodio vrlo buran ljubavni život.

Od prvog iskustva kada je imao sedamnaest godina i izgubio nevinost s jeftinom i ostarjelom prostitutkom u jednom opskurnom milanskom bordelu, Benito nikada nije izgubio svoju strast prema ženama. Prema vlastitom priznanju, sve je žene koje bi vidio u mislima skidao, a one koje bi mu se svidjele teško bi mu izmakle.

Unatoč tome što se mlad oženio za primitivnu i gotovo nepismenu Rachelu, koja mu je izrodila petero djece, to ga nije nimalo smetalo u njegovim ljubavnim avanturama. Kad je 1922. nakon marša na Rim došao na vlast, njegovi su seksualni apetiti dijametralno s političkom moći znatno skočili. Njegova mu je karizma u tome znatno pomogla.

Pisma zaljubljenih Talijanki

Mjesečno bi dobivao po trideset tisuća pisama Talijanki, a mnoga pisma sadržavala su otvorene seksualne ponude. U više navrata od Mussolinija se tražilo da uz odobrenje budućeg supruga za sebe uzme pravo prve bračne noći.

Naravno da Mussolini na takve ponude nije ostao ravnodušan. Posebno određena služba sortirala je pisma, a s odabranim ženama koje su “najviše obećavale” dogovoren je susret. No, ni to nezasitnom Mussoliniju nije bilo dovoljno - često bi u društvu osobnog vozača u crvenoj Alfi jurio po Italiji u potrazi za plijenom. Tako je 1934. ugledao i kći Papina liječnika Clarettu Pettaci. Ona se autom vraćala iz Vatikana i bila u društvu oca i svoje sestre Myriam, s kojom je Mussolini kasnije također imao aferu.

Mussolini se razmetao svojim napuhanim golim tijelom, primjerice na plaži, a isto tako na snijegu je paradirao polugol držeći skije u rukama - iz razloga što mu ni skijanje, kao ni plivanje, nije baš išlo od ruke. Njegovao je kult tijela, a to je, usporedo s njegovom neograničenom moći, uzbuđivalo žene njegova vremena.

Mussolini je svoju bahatost platio sramnim krajem, dok razbludni Berlusconi s neskrivenim diktatorskim sklonostima za sada prolazi dosta dobro, osim što će morati platiti milijunsku odštetu svojoj bivšoj supruzi.

Mussolinijeve ljubavnice: ‘Padale’ su na njegovu veliku strast u krevetu

Claretta Petacci

“Odmah sam znala da ću zavijek biti njegova, nisam mogla skinuti pogled s njegovih hipnotičkih očiju, potpuno me opčinio, a kada mi je rekao da do smrti računa na mene, podala sam mu se već iste večeri. Držao me tako čvrsto da sam mislila kako će me svu polomiti, bio je tako strastven”, napisala je Claretta u biografiji

Marie-Jose

Poznatije ljubavnice uz suprugu budućeg prestolonasljednika Marie-Jose, bile su mu i nećakinja britanskog premijera Winstona Churchila, umjetnica Clara Sheridan, likovna kritičarka židovskog podrijetla Margharita Sarffati i njena kći Fiammetta

Berlusconijev eskort : ‘Tatica’ nosi darove za studenticu i prostitutku

Noemi Letizia

Silvio Berlusconi uglavnom se ne pojavljuje na rođendanima svoje djece, no na proslavu 18. rođendana došao je studentici Noemi Letiziji. U napuljsku vilu Santa Chiara Berlusconi je došao noseći na dar dijamantnu ogrlicu. Kad je na vratima vile u kojoj je slavila rođendan vidjela Silvija, Noemi je uzviknula: “Tatice!”

Patrizia D’Addario

Iskusna 42-godišnja prostitutka tajno je snimila razgovore koje je vodila s Berlusconijem i u kojoj se jasno čuje Berlusconijev glas koji Patriziji govori da ga čeka u krevetu. Kasnije se požalila i da joj nije platio jednu ‘vruću’ noć u krevetu

Žene su za obojicu bile trofeji

114 žena po danu

Prema memoarima najdugovječnije Mussolinijeve ljubavnice Clarette Petacci, Mussolini je u toku dana znao “konzumirati”i po četrnaest žena. Nije mu bilo bitno ni vrijeme ni mjesto, a uglavnom nije mario za ikakvu predigru. Žene bi završavale na stolovima, stolicama i sagovima

njegova kabineta, a on ne bi ni izuo jahaće čizme.

Orgije sa 20 žena

Patrizia D’Addario u svojoj knjizi spominje da je bila pozvana na privatnu zabavu, koja se pretvorila u orgije, a u njoj je sudjelovao i premijer Berlusconi. Kad je došla, bila je prilično iznenađena, našla se sama s još dvadeset žena i nijednim muškarcem. “Većini bi bilo mučno da su sami s tolikim brojem žena, no Silviju je to bilo potpuno normalno”, napisala je Patrizia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:27