NEZADOVOLJSTVO

EGZODUS IZ HNS-a SE NASTAVLJA Iz stranke istupilo dvoje od troje vijećnika nekad stranačke utvrde: 'Vrdoljak je mjesec dana radio na koaliciji'

Nositelj liste HNS-HSLS-a na prošlim izborima Valentin Dujmović potvrdio je kako je on trenutno jedini vijećnik HNS-a u Gradskom vijeću.
Ivan Vrdoljak, Vesna Pusić i Anka Mrak Taritaš iz vremena do su bili u Vladi RH
 Goran Mehkek/Hanza Media

Dvoje od troje vijećnika HNS-a u Dubrovniku istupilo iz stranke, zadržali mandate kao nezavisni vijećnici.

Dvoje od troje vijećnika HNS-a u dubrovačkom Gradskom vijeću, Matija Čale Mratović i Nenad Vekarić, potvrdili su u petak da su podnijeli zahtjev za isključenjem iz stranke te da će u Gradskom vijeću Dubrovnika nastupati kao nezavisni vijećnici.

Vekarić i Čale Mratović su istaknuli kako je njihova odluka uzrokovana nezadovoljstvom koalicijom s HDZ-om na nacionalnoj razini.

- Ja sam istupio iz Hrvatske narodne stranke zbog koalicije s HDZ-om i nastupit ću kao nezavisni vijećnik. Glavni razlog je taj da je predsjednik stranke mjesec dana ustrajno uvjeravao cjelokupnu hrvatsku javnost i birače da neće ići u koaliciju s HDZ-om da bi istodobno zdušno radio na toj koaliciji. To smatram prijevarom, laži i ne želim u tome sudjelovati - rekao je Vekarić.

- Ja sam istupila iz HNS-a i nastupit ću kao nezavisna vijećnica - potvrdila je također Matija Čale Mratović.

Nositelj liste HNS-HSLS-a na prošlim izborima Valentin Dujmović potvrdio je kako je on trenutno jedini vijećnik HNS-a u Gradskom vijeću, no dodao je da ni on ne može biti na konstituirajućoj sjednici zakazanoj za 12. lipnja s obzirom da je još uvijek na mjestu predsjednika uprave Vodovoda Dubrovnik pa ima zakonsko ograničenje zbog nespojivosti funkcija.

- Kao nositelj liste naći ću nekoga da uđe umjesto mene. Ako taj vijećnik bude dobro obnašao dužnost nije neophodno da se ja vratim kao vijećnik - zaključio je Dujmović.

Inače, u dubrovačkom Gradskom vijeću HDZ ima deset mandata, po tri su na izborima osvojili Dubrovačka stranka, Dubrovački demokratski sabor i HNS, dva su pripala Mostu i SDP-u te jedan nezavisnoj listi Srđ je Grad i HSS-u. Nakon ovakvog razvoja situacije HNS je ostao samo na jednom vijećniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:23