SLOBODANKA TOŠIĆ

FOTO: LIJEPA, OPASNA I ZLA Najljepša kriminalka optužena za ubojstvo: 'Nisam krimi misica!'

facebook

Slobodanka Tošić (29), zvana Boba, bivša Miss fotogeničnosti BiH, sudionica Survivera i Playboyjeva zečica rodom iz Han Pijeska, uhićena je u Hrvatskoj i 1. srpnja izručena u BiH zbog suđenja za optužbe da je sudjelovala u pokušaju ubojstva, te da je bila dio bande koja je ukrala oko 4,5 milijuna eura

Markantna Slobodanka Tošić (29) zvana Boba mjesecima je nonšalantno ignorirala sudske pozive pa je tužitelju Posebnog odjela za organizirani i privredni kriminal te korupciju Tužilaštva BiH prekipjelo. Raspisao je tjeralicu koja je nedavno, na Slobodankinu žalost, realizirana u Hrvatskoj gdje je mislila da je sigurna i da ne može “pasti”.

Ta bivša miss fotogeničnosti BiH, sudionica Survivera i Playboyjeva zečica rodom iz Han Pijeska, umjesto pojavljivanja u sudnici gdje joj se sudi zbog umiješanosti u pokušaj ubojstva redovno se pojavljivala jedino na društvenim mrežama i “hranila” svoje fanove fotografijama svojih svakodnevnih aktivnosti u golišavim izdanjima. Ljudi u virtualnom svijetu bili su joj bitniji od njezina dokazivanja nevinosti.

- Ne vidim čemu uhićenje kad ja nisam nikakva krimi misica da me se titulira već godinama - opetovano je ponavljala hrvatskim policajcima lijepa Slobodanka, a koji su, pak, postupajući po tjeralici javili u BiH: “Uhitili smo Slobodanku Tošić s vaše tjeralice. U ekstradicijskom pritvoru čeka izručenje”. Na bosansko tlo s lisicama na rukama u zatvorsko okruženje prevezena je prvog dana srpnja. Pritvor joj po riješenju suca može trajati najdulje tri godine, a do tada se očekuje i konačan sudski epilog svim optuženima iz akcije “Lutka”, koji se terete za nekoliko teških ubojstava i pokušaja ubojstava te za višemilijunske oružane pljačke teške devet milijuna konvertibilnih maraka i za pranje novca.

FOTO: facebook

Zbog Slobodankina nepojavljivanja u sudnici, njezin odvjetnik Nenad Rubež se crvenio u sudnici dok je u klijentičino ime dostavljao isprike svih vrsta. Misičina šarolika liječnička dokumentacija samo se, među ostalim, izmjenjivala na stolu predsjednice Sudskog vijeća Biljane Ćurković.

Lijevi nepčani luk, desni nepčani luk pa stijenka ždrijela. Sve je to kod Slobodanke krenulo oticati kad su se bližile zakazane sudske rasprave. Iako je sudsko Vijeće preko odvjetnika poručilo Slobodanki da će prekinuti ročište ako se bude loše osjećala ali samo neka se pojavi, za misicu je to bio gubitak vremena.

Sutkinja Ćurković je ostala šokirana i dodatnom spoznajom da je Tošić putem odvjetnika dostavila krivu adresu, točnije da je im je rekla mjesto boravka na kojem se samo fiktivno prijavila pa se sva sudska pošta vratila.

Slobodankin odvjetnik je i za to imao obrazloženje, barem ono koje mu je dala atraktivna klijentica:

- Svaki put mi obeća da će se pojaviti na suđenju unatoč bolovima pa opet ne dođe ili se ispriča na knap da je onemoćala. A za tu adresu u Beogradu koju je dala, rekla je da je to njezino mjesto stanovanja, ali da često izbiva pa joj zato poštar ne može uručiti poštu - pokušavao je opravdati niz izostanaka njezin odvjetnik Rubež.

A sutkinja, koja treba odlučiti o sudbinama “lutkaša”, vraški se “bori s vremenom”. Naime, u početku je akcija Lutka rezultirala optužbama protiv 32 osobe koje su se trebali naći na optuženičkoj klupi. No dvojica su u međuvremenu umrla. Jedan je počinio samoubojstvo vješanjem dok je drugom presudio srčani udar. Sead Robović i Edin Ahmetspahić, pak, odlučili su preskočiti dugotrajni sudski postupak i neizvjesnost pa su priznali krivnju i nagodili se na po pet godina zatvora. Nekima se, pak, sudi u Srbiji je su se tamo sklonili pa se sutkinja Ćurković trenutno bavi optužbama protiv 23 ljudi.

FOTO: facebook

Za razliku od većine iz akcije Lutka, Slobodanka je do 1. srpnja živjela punim plućima. A da joj imućnost nikako nije mrska, pokazuje to i sa svojim ukusima. Za sebe kaže da joj vožnja jedino u Audiju RS4 diže adrenalin, da duševnu hranu pronalazi u Tolstojevom epskom romanu “Rat i mir”, a uz životni moto “Nije život što ne boli, nije život što ne prolazi!“ pokušava u moru zavidnih i posesivnih muškaraca pronaći pravi put ka sreći, i to u srbijanskoj prijestolnici.

Baletne vježbe i boks fatalnoj Slobodanki posljednjih mjeseci održavaju vitku liniju koju objeručke koristi za zaradu i kao “mamac” muških pogleda.

Otkud Slobodanka u “raljama“ lošeg društva, a zatim i pravosuđa? Uvjeravala je sve redom počevši od vlastite obitelji da se u sekundi našla na piku lokalnih kriminalaca poput Đorđa Ždrale koju ju je tukao i dahtao za vratom, ali da ga zbog toga nije pokušala ubiti kao što je se tereti, već je zbog njegove torture bila prisiljena napustiti studij i pobjeći u Beograd u kojem se konačno osjeća sigurno. Ždrale je u to vrijeme bio kum osuđenog dilera Eleza s kojim je Slobodanka bila u vezi, a u međuvremenu je Ždrale završio na odluženju zatvorske kazne zbog ubojstva Ljubiše Savića Mauzera i tri je puta bio metom neuspjelih likvidacija.

- Slobodanku sam upoznao u zatvoru u Kuli kad je dolazila u posjet djedu a poslije sam je viđao i u kafićima. U zatvoru sam upoznao i Darka Eleza kad su ga doveli zbog ubojstva Gorana Govedarice. Nismo se previše družili jer se priklanjao jačoj strani, a kad je dobio batina, prigrlio sam ga ja.

FOTO: facebook

Bio sam kum njegovom sinu a to se, znate, nikako ne odbija. Kad sam izašao van, Slaviša Belinac mi je došao doma i rekao ‘pustit ću ti nešto da čuješ ali nemoj reagirati’. I čuo sam Darka kako priča da me moraju ‘završiti’ i da su dobili zeleno svjetlo, na što mu je Slaviša rekao da to ne učini jer sam mu kum - ispričao je policiji a kasnije i u sudnici Đorđe Ždrala koji se potom s knedlom u grlu prisjetio i kobnog 13. travnja 2006. godine kada je umalo zbog, kako tvrdi Slobodanke, izgubio glavu. Toga mu je dana, prisjetio se, ona poslala SMS da dođe po nju u Rogaticu.

- Bila je sportski obučena u tajice i tenisice. Kad god bi se nalazili, inzistirala je da na autu budu zatamnjena stakla. Uvijek je htjela da se viđamo na skrovitim mjestima poput Trebevića ili Zlatišta. Zatražila je taj dan od mene da vozi moj Audi iako nije imala vozačku. Dopustio sam joj i fotografirao njezinu vožnju mobitelom. Na kraju smo zamijenili mjesta i krenuo sam prema Lukavici, no tad mi je rekla da sutradan ima ispit i da mora po skripte kod prijateljice.

Povezao sam je a tijekom vožnje uzbrdo govorila mi je da idem samo ravno. S dolaskom na blatni dio rekla je da će tu izaći, na što sam joj rekao ‘kud ćeš po blatu, pa ti si dama’ pa sam je još dalje odvezao uzbrdo. Dok je izlazila iz auta, okrenula se prema meni i stavila mi ruku na usta. A po meni su samo meci počeli fijukati i osjetio se miris baruta. Rekao sam si ‘Bože, samo da ne iskrvarim i da ne umrem’ - prisjetio se agoničnih trenutaka ranjavanja kriminalac Ždrale koji je nakon toga otvorio vrata Audija, počeo vrištati te pobjegao u kafić ‘Sport’ kod prijatelja ugostitelja Zorana Goluba.

FOTO: facebook

Oduvijek mu je objašnjavao nadugačko i naširoko Ždrale, Slobodanka je bila sumnjiva, a toga dana bio je uvjeren da ga je namamila na tu lokaciju kako bi ga Darko Elez i Anđelko Veljančić ubili jer je navodno čak i prepoznao Elezov glas dok je govorio Veljančiću: “Zaglavila mi se puška. Ajde pucaj!” Netom prije pokušaja atentata misica je bila, opisao je Ždrale, “hladna kao špricer”.

U svojim kriminalnim akcijama “lutkarska” ekipa je uglavnom koristila osim oružja i maski, vjerodostojnu kopiju policijskih uniformi. Operativci iz Lutka su redom diplomirani ekonomisti, oficiri, krojači, mehaničari, model, vozači taksija, ali i tadašnji djelatnici SIPA-e, Granične policije BiH i MUP-a Kantona Sarajevo. Stalo im se na kraj početkom jeseni 2012. kad su, navodno, nastale nesuglasice oko ravnopravne podjele plijena, samih uloga u grupaciji, a očito i žena, točnije jedne - fatalne Slobodanke.

Niz ubojstava i teških krađa

U policijskoj akciji Lutka, 32 optuženih, među kojima je Slobodanka Tošić, tereti se za:

lipanj 2009.

Opljačkali 670 tisuća konvertibilnih maraka iz Pošte 2 te u bijegu zapalili kombi i nestali.

siječanj 2008.

U eksploziji ispred kafića Omerta na Palama poginuli su Vlatko Mačar i Milan Vlaškić, a Rade Magazin poslije je umro. Bombu s dva kilograma eksploziva napravio je Branimir Minić, a aktivirao ju je preko mobitela Vladan Parađina.

kolovoz 2007.

Nakon svjedočenja protiv Strahinje Rašete za pokušaj ubojstva Đorđa Ždrale, u Sarajevu je ubijen Boris Govedarica. Izrešetao ga je Mitić, a s njim je bio i Elez.

kolovoz 2008.

U kafiću Sport ubijen je Ždralin prijatelj Zoran Golub. Ubojstvo je naručio Bojan Cvijan, a ubili su ga Vladimir Pandurović i Marko Krajišnik.

2006.

Izvršena su dva pokušaja ubojstva na Đorđa Ždralu, a Slobodanka je optužena da ga je namamila u zasjedu. Elez i Minić su pucali iz automatskih pušaka koje je nabavio Dragan Jevtović. Pobjegli su u Srbiju.

lipanj 2006.

Opljačkali 2,2 milijuna eura iz transportnog vozila Privredne banke Sarajevo na putu iz Nedžarića prema aerodromu.

kolovoz 2005.

U Slobodankinu Han Pijesku opljačkali su transportno vozilo Pavlović International banke sa 1,8 milijuna KM.

studeni 2005.

Pljačkaši pucali na zaštitare Nove banke u Bijeljini koji su prevozili 2,2 milijuna eura. U unakrsnoj paljbi jedan je pljačkaš ranjen. Pobjegli su bez plijena.

Izdvajamo