KUHAJTE ONO ŠTO VAS VESELI>>3 KN UZ NEDJELJNI

FOTO Uz NEDJELJNI rekordnih 116 stranica DOBRE HRANE! Veliki specijal: BOŽIĆ bez pravila

Počeli smo od ideje modernog Božića, a završili snimajući dekadentnu zimsku bajku u čudesnoj šumi, kažu cure iz Dobre hrane

ZAGREB - Dolazi vrijeme u kojem je sasvim legitimno pretjerivati. Dani između Božića i Nove godine jednostavno zovu na to. I to je u redu dok se god ne protegne na cijelu iduću godinu, pa eksces preraste u pravilo. A ako želite pretjerati na malo drugačiji način, novi broj Dobre hrane ima rješenje za vas.

‘Predlažemo da već oko podneva krenete s koktelom na bazi apsintha, a popodne, lagano zavaljeni, dugo krčkate uha, papke i glave za hladetinu’, kažu cure iz Dobre hrane koje su cijeli broj od rekordnih 116 stranica posvetile inače vrlo strasnim pripremama za blagdanske obroke. Uz Dobru hranu, stresa će definitivno biti manje.

Kako do novog broja Dobre hrane?

Novi broj magazina Dobra hrana moći ćete kupiti samo u paketu s Nedjeljnim Jutarnjim i nikako drugačije. Potražite ga na svim kioscima 2.listopada po nikad povoljnijoj cijeni od 3 kune.

Home made keksi

Ovu nedjelju, 4. prosinca, moći ćete se izgubiti u velikom specijalu - kako organizirati Božić bez pravila. Tim Dobre hrane je za vas pripremio veliki božićni meni koji će oduševiti svakoga.

‘U stvaranju ovog velikog slavljeničkog specijala,’ kažu, ‘počeli smo od ideje modernog Božića i lagane hrane, ali smo završili snimajući dekadentnu zimsku bajku u čudesnoj šumi. Želimo reći da ne postoji jedan scenarij za sretan Božić. Kuhajte što vas veseli.’

A nema boljeg puta do veselja od hrane. Bilo to veselje koje tražite za sebe ili za najdraže. Umjesto da razbijate glavu pokušavajući smisliti baš savršeni poklon za božić, Dobra hrana ima bolju ideju . Uz pomoć Ane Marije Bulić, autorice bloga ‘Da mi je nešto slatko’ osmislili su jestive poklone. Home made keksi u idealni pokloni koji će oduševiti svakog i puno više značiti od kupovnih.

‘Užasno nam je važno da svatko pronađe nešto za sebe u Dobroj hrani’, govori Željka Klemenčić, glavna urednica magazina dok završavaju broj. ‘Zato smo se pobrinuli da imamo ponešto za svaku razinu kuharskog znanja. Želimo da se naši recepti mogu spremiti u svakoj kuhinji.’

Dobra hrana u prodaji u ponedjeljak i utorak

Ako niste u mogućnosti doći do svog primjerka Dobre hrane u nedjelju, ne očajavajte. Zbog ogromne potražnje, paket Nedjeljnog i Dobre hrane bit će u prodaji i u ponedjeljak i utorak.

Purica se mora naći na svakom blagdanskom stolu. A Dobra hrana izvodi stilsku vježbu na temu purice. Ne mora uvijek biti samo cijela pečena purica s mlincima. Ona može biti divlja ptica trkačica ili tusta prsata pura. Vi, dakako, izaberite, uz pomoć Dobre hrane koja ju je pripremila na sve moguće načine, od klasičnog pečenja do kosanog mesa.

Pjenušava sangrija

Za one koji priželjkuju snijeg u Alpama, dokono englesko posljepodne uz čajne kolačiće ili Američku uredsku zabavu, tj. samo žele putovati, tu je i jedan pravi kozmopolitiski božićni meni. Praznički meni nadahnut božićnim tradicijama drugih kultura je na isto mjesto skupio namaz od dimljene pastrve s krekerima, ljubičasti kupus s ciklom i crvenim paprom, carsko meso s narančama i slatki kruh.

Najviše će vas iznenadit, kao što je iznenadio i cijelo uredništvo, neuspjele zvjezdice od čokolade i naranče. Već kada su odustali od naizgled neuspjelih kolača, slučajno su ih probali i potpuno se oduševili. Kao što će oduševiti i vas.

Postoje, dakako, i oni koji nisu eksperti u kuhinji. I nije ih uredu diskriminirati. ‘Imate pravo na povišeno raspoloženje i ako jedete iz plastičnih tanjura, nemate Božićnu jelu, niste tradicionalist ili ne znate kuhati’, kaže Klemenčić. ‘U ovom broju vam predstavljamo naš scenarij za disko slavlje. Recepti su idiotproof, otporni na greške i nose neki šašavi božićni bling.’ Tako se tu našlo sve, od pjenušave sangrije i najbolje vruće čokolade u državi, do cijelog pileta na pivskoj boci, malo drukčije krumpir salate, gurmanskih prokulica i kuglof od limuna.

Rekordni uspjeh magazina Nedjeljnog

Apsolutno svi podatci o prodaji govore da apsolutno svi magazini Nedjeljnog Jutarnjeg, Dobra hrana, D&D i Svijet obaraju sve rekorde prodaje i potpuno tamane konkurenciju.

Cure iz Dobre hrane nisu zaboravile ni na one najzahtjevnije . One koji se vole razmetati. Na one najnaprednije. Oni će imati prilike učiti od najbolje slastičarke Hrvatske.

Ako ste siti orehnjača, fritula i keksića, Mirjana Kozlina, šefica slastičarstva Regent Esplanade i trostruka državna prvakinja u slastičarstvu je za one koji žele uvesti malo drame u kuhinju izabrala najglamuroznije kolače na svijetu.

Planinarski domovi

‘Svi kuhaju u blagadnsko vrijeme. No, nekada se i najzagriženiji kuhari zasite stajanja za štednjakom,’ kaže Mila Batinica, izvršna urednica. ‘Nekada jednostavno u hladnim zimskim danima želimo pobjeći od magle i popesti se na brdo.

Zato smo obišli planinarske domove Medvednice, od zapada do istoka, od podnožja do vrha. Ugrijali smo se na suncu i pokraj kamina, saznali gdje se jedu najbolji grah, divljač i štrudle, popili planinski čaj i odlučili da bi to trebali raditi svakog vikenda.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:54