GLASNOGOVORNIK HTV-A DANKO DRUŽIJANIĆ:

‘Hloverka Novak Srzić ponudila mandat na raspolaganje!’

Ravnateljstvo smatra da, unatoč teškoćama, nema razloga za smjenu
Zagreb, 061109.HRT.Prisavlje.Sjednica vijeca Hrvatske televizije.Na slici: Hloverka Novak Srzic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nakon što je primila očitovanje u kojem v.d. Ravnateljstva HRT-a ističe da, iako postoje propusti u rukovođenju Informativnim programom HTV-a, nisu ispunjene sve zakonske pretpostavke za njeno razrješenje, Hloverka Novak-Srzić u petak kasno poslijepodne, pročulo se na televiziji, stavila je svoj mandat na raspolaganje.

- Hloverka je svoj mandat dala Mislavu Stipiću, ravnatelju HTV-a, a on će ga proslijediti programskom vijeću - tvrdi Danko Družijanić, glasnogovornik HTV-a.

Međutim, Hloverka kaže da je to neistina:

- Stvarno ne znam odakle Družijaniću takva informacija. Niti sam Stipiću ponudila svoj mandat, niti to kanim učiniti - tvrdi Hloverka Novak-Srzić, o čijoj će sudbini članovi Programskog Vijeća HRT-a odlučiti na sjednici sazvanoj za utorak. Tada ćemo doznati slažu li se s mišljenjem Ravnateljstva i stavom koji potpisuje Josip Popovac, v.d. glavnog ravnatelja HRT-a, a u kojem stoji da unatoč vidljivim objektivnim i subjektivnim problemima u rukovođenju i upravljanju Informativnim programom HTV-a, nisu ostvareni uvjeti za Hloverkino razrješenje. Naime, Ravnateljstvo HRT-a odbilo je sve razloge za smjenu urednice što ih je u svom prijedlogu iznio bivši ravnatelj Blago Markota.

Istodobno s mišljenjem Ravnateljstva članovi Programskog vijeća dobit će i Hloverkino očitovanje Programskom vijeću i Ravnateljstvu HRT-a, u kojem ona oštro napada svoje suradnike.

- Moram konstatirati da sam razočarana razlozima koje je Markota naveo u obrazloženju za moju smjenu jer se oni temelje na netočnim činjenicama - napisala je u očitovanju. Uz Markotu napada i podčinjene te kaže da je naslijedila desetak djelatnika koji prema njoj otpočetka iskazuju neprijateljstvo. To su Denis Latin, Aleksandar Stanković, Sanja Mikleušević-Pavić, Nikola Kristić, Lela Knežević, Robert Zuber… nabraja Hloverka, iznoseći svoj sud o svakom od njih.

- Probleme s Latinom imali su svi njegovi urednici. On svaku uredničku primjedbu doživljava kao cenzuru - napisala je Hloverka.

Nikolu Kristića u svom je očitovanju proglasila neradnikom koji se funkcijom koristi u napadima na nju te pravim primjerom korupcije na HTV-u. Sanju Mikleušević-Pavić smatra incidentnom osobom sklonom verbalnim ispadima, Lelu Knežević, Maju Sever i Roberta Zubera predvodnicima pobune protiv nje, a za Stankovića kaže da odbija bilo kakav urednički nadzor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:57