NISKE TEMPERATURE

'A NIŠTA, ONDA ĆEMO GASITI SUTRA' Dalmatinskim se vatrogascima smrzla voda u naprtnjačama pri gašenju požara

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 11.01.2017. u 21:36

Makarska, 100117.
Manji pozar koji je izbio oko 17 sati uz put za podbiokovsko selo Puharici ugasili su pripadnici DVD Makarska. Uzrok pozara je za sad nepoznat a gorjela je trava i makija u masliniku dok je gasenje otezavala bura i niska temperatura zbog koje se ledila voda.
Na fotografiji: pripadnici DVD Makarska saniraju pozariste.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlić / CROPIX

Ilustracija

Požar, koji je poslijepodne buknuo u Dugopolju, vatrogasci su dijelom obuzdali, ali kako im se zbog niskih temperatura smrzavala voda u naprtnjačama, gašenje će nastaviti surtra, doznaje se zapovjednika DVD-a Dugopolje Gorana Rogošića.

Taj je požar je oko 15,30 sati buknuo u Medinoj Dragi. Osam vatrogasaca s tri vozila su u tri sata gašenja uspjeli sanirati južnu stranu.

"U 18,30 sati je pao mrak i više nije bilo mogućnosti da se bilo što na terenu vidi, a s obzirom da je vanjska temperatura pala na minus sedam, voda nam se u naprtnjačama smrzla, te nismo bili u mogućnosti dalje gasiti. Bitno je da smo sanirali ovu stranu požarišta koja je bila na strani kuća. Tijekom noći ćemo nadzirati požarište, a onda sutradan nastaviti s gašenjem", izjavio je za Hinu zapovjednik Rogošić dodavši da je do sada, prema gruboj procjeni, opožareno desetak hektara trave, niskog raslinja i makije.

Dugopoljski gasitelji su prije toga ugasili požar na deponiju automobila u Dugopolju u 14,45 sati.

ELIPSO

Izdvajamo