SLUČAJEM ĆE SE BAVITI I DORH

AFERA MLADE HDZ-ove NAČELNICE IDE DALJE Jutarnji doznaje da je Anita Nosić ponovno promijenila mjesto prebivališta

 
Anita Nosić
 Ante Cizmic / CROPIX

Anita Nosić, 30-godišnja HDZ-ova načelnica Općine Lovreć koja je subvencioniranim kreditom kupila stan u Zagrebu, a većinu vremena živjela je u očevoj vili s bazenom u Lovreću pored Imotskog, bit će prijavljena Državnom odvjetništvu (DORH).

Protiv nje je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet, ostat će i bez mandata načelnice jer je 10. rujna 2018. promijenila prebivalište, vjerojatno će joj i na naplatu sjesti 72.000 eura nenaplaćene glavnice kredita, a i HDZ se jasno odriče mlade načelnice.

- Pokrenuta je interna revizija u APN-u, zatraženi su potrebni podaci MUP-a i Ministarstva uprave, a konkretan predmet upućen je DORH-u - poručili su iz Ministarstva graditeljstva.

Naime, Nosić je prijavila prebivalište na zagrebačkoj adresi godinu dana nakon što je potpisala kupoprodajni ugovor, a morala je to napraviti 30 dana nakon stupanja u posjed stana. Iz APN-a nam nisu mogli odgovoriti kada je točno stupila u posjed stana.

- Ministarstvo uprave će službenim putem zatražiti od MUP-a dostavu uvjerenja o prebivalištu iz kojeg je vidljiv tijek eventualnih promjena. Sukladno zakonu, odjava prebivališta razlog je za prestanak mandata po sili zakona - kažu u Ministarstvu uprave.

- Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa je otvorilo predmet u kojem će ispitati je li uslijed promjene prebivališta sa svrhom stjecanja subvencioniranog kredita došlo do povrede Zakona - potvrdila nam je glasnogovornica Martina Jurišić.

Kako je Jutarnji doznao u petak poslijepodne, Ministarstvo uprave je od MUP-a i dobilo uvjerenje o prebivalištu u kojem stoji da Anita Nosić ponovno ima prebivalište u Lovreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:59