JAVIO SE URED PREMIJERA

AFERA VLADIN AVION 'Kolinda je htjela obmanuti javnost, evo koliko je uistinu puta letjela'

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a na sučeljavanju je rekla da se broj letova može izbrojati prstima
Zagreb, 040115.Jadran film. RTL-ovo suceljavanje predsjednickih kandidata Ive Josipovica i Kolinde Grabar Kitarovic koji su izborili drugi krug izbora. Voditelj programa bio je Igor Bobic.Na fotografiji: Ivo Josipovic i Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov, Dragan Matić / CROPIX

Nakon što je u sučeljavanju na RTL-u u nedjelju navečer predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović na pitanje moderatora o tvrdnji premijera Zorana Milanovića da je u mandatu ministrice vanjskih poslova službenim avionom letjela više nego cijela aktualna Vlada odgovorila da je to netočno, u ponedjeljak su se s priopćenjem obratili Banski dvori.

'Apsolutno ne znam otkud mu ti podaci. Ja sam spremna na istragu. Ja sam zrakoplov koristila svega nekoliko puta. Držim da treba biti vrlo odgovoran prema korištenju državnog zrakoplova. Uglavnom sam koristila redovne linije i jako sam brinula o proračunu za putovanja, jer mislim da je to odgovornost prema građanima. Molim da se ne spominju ti podaci. Može se pobrojati na prste jedne ruke koliko puta sam letjela tim zrakoplovom', izjavila je Grabar Kitarović.

Evo što stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika Vlade: 'Budući da je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović u 'RTL duelu' rekla kako je službeni zrakoplov 'koristila svega nekoliko puta' i na taj način pokušala osporiti podatke o korištenju službenog zrakoplova koje je dan ranije u intervjuu iznio predsjednik Vlade RH, obavještavamo javnost da je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović iznijela netočnu informaciju i na taj je način pokušala obmanuti javnost. Prema podacima Vladine Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, Kolinda Grabar Kitarović kao ministrica koristila je službeni zrakoplov 27 puta u razdoblju od 2005. do 2007. godine', navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:40