SRETAN DAN ZALJUBLJENIH

AKCIJA JUTARNJEG, VIDEO: Zamolili smo mladog glumca Karla Mrkšu da Zagrepčankama u tramvaju na Valentinovo čita ljubavnu poeziju, evo kako se proveo

 

Dan je zaljubljenih, Valentinovo, blagdan posvećen crvenim srčekima, ljubavi i nježnosti. Stoga su od ranog jutra Zagreb preplavile djevojke, žene i muškarci, sa čokoladama, bombonijerama, buketima ili barem crvenim ružama u rukama.

Kako bi obilježili ovaj blagdan, odlučili smo Zagrepčankama pokloniti nešto originalno. Čitali smo im najljepše ljubavne pjesme u javnom prijevozu.

Kada je čuo ideju, mladi i perspektivni hrvatski glumac Karlo Mrkša, kojeg upravo imamo priliku gledati u kino-hitu 'Za ona dobra stara vremena', nije ni trenutka dvojio. Rekao je - može. Romantičan, ali i duhovit, inače član ansambla HNK u Varaždinu, Zagrepčanke je Karlo oduševio svojom interpretacijom ljubavne poezije.

Najljepši poklon za Valentinovo

Čitali smo Vladimira Nazora, Edgar Alan Poea, Domjanića...odnosno niz najboljih domaćih i stranih pjesnika, a reakcije putnika bile su dvojake. Neki su se zbunjeno smješkali, nenavikli da netko, eto, usred bijela dana recitira poeziju u tramvaju. Drugi su se skrivali od objektiva našeg mobitela, kojim smo cijelu akciju uživo prenosili na Facebooku, no bilo je i onih koje je poezija dirnula ravno u srce.

- Prekrasno, jako lijepo. Ma kakve ruže, ovo mi je najljepši poklon za Valentinovo. A tko je autor? Nazor? O, pa nisam znala da je on pisao tako lijepe ljubavne pjesme, odmah danas idem u knjižnicu - rekla je ozarena starija gospođa koju smo presreli nedaleko Mihaljevca. Za pokazanu dobru volju na kraju je 'zaradila' Karlov poljubac.

Jedan je gospodin, s povećim buketom ruža u rukama, htio pobjeći rekavši kako evo baš sada silazi, no Karlo je i njemu uspio, brzinski, izrecitirati nekoliko inspirativnih ljubavnih stihova.

Mlada djevojka Samantha sa zanimanjem nas je gledala, a Karlo joj je prišao i odrecitirao Poeovu znamenitu "Annabell Lee", što ju je oduševilo jer je, kako nam je ispričala, velika ljubiteljica njegove književnosti, ali i književnosti općenito, pa ju i studira. Samantha se naposljetku uz šarmantnog Karla oslobodila treme, pa nam je i sama pročitala nekoliko stihova, pohvalivši akciju Jutarnjeg. I ona je, zbog svoje hrabrosti i spontanosti, zaradila zagrljaj, poljubac i čestitku na Valentinovo. Osim ljudi koji su se zajedno s nama pomalo sramotili u live prijenosu, bilo je i mnogi onih koji su pratili naš prijenos uživo, a jedna je djevojka uzdahnula 'Ah, zašto ja sada nisam u ovom tramvaju'.

Sretno Valentinovo svima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:57