ROTARY CLUB

AKCIJA 'UZVRATIMO BRIŽNOST' Više od pet tona humanitarne pomoći isporučeno domovima za starije i nemoćne osobe u Zagrebu

Rotary klub Zagreb Medveščak organizirao je humanitarnu akciju „Uzvratimo brižnost“ za štićenike i osoblje svih 11 zagrebačkih domova za starije i nemoćne u javnom vlasništvu koji su danas više nego ikada izloženi riziku po svoje zdravlje i život.

Osobe koje su nekoć odgajale nas ili naše roditelje, izgrađivale obitelji, davale svoj doprinos zajednici te radile za boljitak budućih generacija danas se nalaze praktički na marginama društva. Osamljenost, nesigurnost, ugroženo zdravlje, diskriminacija te nezavidan ekonomski položaj, samo su neki od problema s kojima se starije osobe danas svakodnevno suočavaju, a protiv kojih bismo se svi zajedno trebali boriti.

Rotary klub Zagreb Medveščak ovom akcijom poručuje kako je vrijeme da uzvratimo onima koji su u nas usadili svoju humanost, ljubav i pažnju i da ih zaštitimo i olakšamo dane koje provode u domovima. U okviru akcije isporučena su veće količine zaštitnih vizira koji prethodno prošli test za primjenu u medicinskim ustanovama, zaštitnih maski, proizvoda za konvencionalno i suvremeno tretiranje akutnih i kroničnih rana i različitih vrsta dezinficijensa koji će omogućiti održavanje propisanih uvjeta dezinfekcije prostora u kojima borave starije i nemoćne osobe. Klub je akciju proveo u suradnji s hrvatskim poduzećima: Labud d.d., Lola Ribar d.d., Unija Nova d.o.o., Inkop d.o.o. i Hladni Val d.o.o, priopćeno je iz Rotary kluba Medveščak.

U ovim teškim vremenima zajedništvo, suosjećanje i lijepa gesta pomoći će starijim i nemoćnim osobama da nastave s normalnim životom uz što manje rizika od pandemije, dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 10:38