VELIKAN DO VELIKANA

AKO SE OVO OSTVARI, ISTRU ČEKA POVIJESNI SPEKTAKL! Šest legenadarnih tenisača dolazi u pulsku Arenu?

 
 CROPIX

Teniske velike legende poput Michaela Sticha, Carlosa Moye, Thomasa Mustera, Borisa Beckera, Stefana Edberga ili Johna McEnroea mogle bi već idućeg ljeta zaigrati u pulskoj Areni. Naime, Turistička zajednica Istre ima u planu organizirati novi veliki sportski i lifestyle spektakl u Istri, i to u suradnji s uglednim Wimbledonom.

Upravo stoga u utorak će se direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević susresti s britanskim partnerima kako bi dogovorili detalje oko organizacije teniskog turnira u pulskoj Areni koja je već ugostila nogometne legende bavarskog nogometnog diva FC Bayern München te legendi "vatrenih", ali i hokejaški spektakl. Ovo bi samo bio nastavak takve prakse koja bi uvelike mogla izreklamirati Istru. Ivoševićeva je želja da se teniski velikani u Puli okupe prije ljeta.

- Nakon prošlogodišnjeg izuzetnog uspjeha nogometnog meča legendi 'vatrenih' i Bavarske, uvidjeli smo da se u Areni može napraviti još puno velikih događanja kako bi se podignula reputacija Istre kao destinacije. Kontaktirali smo Wimbledon s idejom da se napravi jedan revijalni meč teniskih legendi u pulskom amfiteatru, ali iz Wimbledona su nas uputili da se moramo obratiti ATP Masters Seriesu.

Riječ je o organizaciji koja se bavi organizacijom profesionalnih revijalnih turnira za igrače koji više nisu profesionalci, a nekad su bili broj jedan u svijetu. Sve smo praktički osim samih datuma dogovorili, a voljeli bismo da to bude na početku sezone - rekao nam je Ivošević na londonskom sajmu turizma World Travel Market, gdje će se susresti s predstavnicima te teniske asocijacije. Kaže da se razmatra 30-ak imena teniskih zvijezdi.

- Turnir bi se organizirao u dva dana, a došlo bi šest legendi - rekao je Ivošević. Osim ovog sportskog megadogađaja, Ivošević nam je otkrio da će se i iduće godine moći gledati nogometne utakmice legendarnih nogometaša hrvatske reprezentacije. FC Bayern Münchena, ali i nekih drugih europskih klubova, među kojima bi bili talijanski Inter i još jedan španjolski klub.

Londonski sajam Ivoševiću će poslužiti i da dogovori aukciju skupocjena tri tartufa. Kako kaže, tako nešto se u Londonu još nikad nije organiziralo, a ako priroda ove godine bude naklonjena lovcima na tartufe i ako pronađu tri tartufa teža od pola kilograma, dat će se na aukciju 25. studenoga u prestižnom klubu Harry's Baru.

- Organizirali bismo profesionalnu aukciju tartufa koja se nije održala posljednjih 10 godina u Londonu. A aukciju bi vodio direktor Sotheby'sa Lord Dalmeny - otkrio je Ivošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:10