MATO ČIČAK

'Aktivan sam načelnik, a u Saboru još stječem iskustvo'

Mato Čičak
 Dragan Matic / CROPIX

Tijekom jučerašnjeg akutalnog sata pitanje Vladi je postavio i HDZ-ov zastupnik Mato Čičak. Njegovo pitanje nije izazvalo pretjeranu pažnju, ali je za mnoge to bio jedan od rijetkih podsjetnika kako i Čičak, načelnik Općine Rugvica, sjedi u Saboru. Naime, prema podacima Parlametra, novog online alata za praćenje aktivnosti zastupnika, ovo je tek treći put da se Čičak javio za riječ u Saboru. Prvi put je to napravio na aktualnom satu 17. siječnja 2017., a drugi put, također na aktualnom satu, 15. rujna iste godine. Dakle, od posljednjeg Čičkova govora u Saboru prošlo je godinu dana.

Parlametar je izračunao da je u Saboru do jučer izgovorio 2495 riječi, a sva njegova javljanja služila su isključivo tome da se HDZ-ovi ministri pohvale svojim radom. Iako ne voli govoriti u Saboru, Čičak se može pohvaliti da niti jednom nije izostao s glasanja - jedan je od rijetkih koji ima stopostotnu prisutnost.

- Kada je Plenković posjetio Rugvicu, onda su me hvalili da sam jedan od najaktivnijih načelnika, pa mi je u najmanju ruku smiješno da me sada prozivaju za neaktivnost - komentirao je Čičak te dodao kako mu je ovo prvi mandat u Saboru i da još stječe iskustvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:13