MINISTAR RADA

ALADROVIĆ O PROGRAMU RESTART KOALICIJE 'Vidimo da su kopirali program SDP-a iz 2011., a svi znamo kako je to završilo'

Josip Aladrović
 Bruno Konjevic / CROPIX

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović dao je veliki intervju za RTL Televiziju.

- Mi, a tu mislim na HDZ, smo u ponedjeljak definirali nositelje lista i vidi se da je to određeni spoj iskustva, mladosti i dobrog rada. To će biti priznanje za rad i za budućnost, vjerujem da će se naći nekakvo mjesto i za mene, ali o tome će odlučiti stranačka tijela - rekao je.

HDZ na programu, kaže Aladrović, radi intenzivno, "bit će predstavljen ovog ili sljedećeg tjedna i bit će kvalitetan. Bit će to jedan dokument na koji se možemo obvezati i dobiti izbornu utrku, ali i ostvariti ga."

Premijer Andrej Plenković kazao je da je postojeći izborni program HDZ-a ostvaren gotovo u cijelosti. S time se slaže i ministar Aladrović.

- Kada gledamo kvantificirane pokazatelje koji su se našli u programu 'Vjerodostojno', možemo usporediti te podatke s onim što je učinjeno. U domeni resora koji vodim, na velikoj većini kvantificiranih podataka smo pokazali i više nego što smo očekivali - rekao je.

Ima li nečega što nije uspio, čime nije zadovoljan?

- Uvijek postoje određeni, neću reći neuspjesi, ali manjak performansi u određenim pozicijama, ali, dakle, mi ćemo se u programu usmjeriti na budućnost, što ćemo učiniti, što ćemo postići - odgovorio je te komentirao program konkurenata u Restart koaliciji.

- Koliko mogu vidjeti iz medijskih napisa, SDP 2020. je kopirao 2011., a znamo kako je završio SDP 2011. i mislim da smo time sve rekli. Ako znamo kakva je bila izvedba SDP-a 2011., to mora biti loše.

Ne misli da je ministar Tomislav Ćorić koji je izborni koordinator postao teret HDZ-u uslijed afere "Vjetroelektrane".

Smatram da radi jako dobar posao, i u domeni ministra rada kada ga je radio i sada u domeni ministra energetike i zaštite okoliša. On je doktor znanosti, makroekonomist, zapravo monetarni ekonomist i još može puno dati HDZ-u, jedan je od tvoraca programa i kvalitete tog programa će pokazati da za njega ima mjesta i u HDZ-u i na listi - rekao je Aladrović.

I dok se za neke druge članove HDZ-a koji su se našli u problemima s pravosuđem dugo čekalo, Josipu Rimac iz stranke se izbacuje ekspresno.

- Mislim da je ovdje jedino logično u trenutku bilo zahvaliti se na suradnji kolegicama koje su se našle u središtu afere. Pravosuđe će reći svoje, ali HDZ ne tolerira takvo ponašanje. Sigurno da nije ugodno čuti, ugodno spoznati, da je šokantno nešto takvo saznati. Mislim da je proces u svojim začecima i sigurno će se vidjeti što nosi sa sobom, ne bih unaprijed osuđivao, ali iz onog što je razvidno, ono što je bilo nije se činilo kao nešto dobro, komentirao je Aladrović, dodavši da do njega nisu došla nikakva "šuškanja" da netko radi takve radnje:

- Mislim da takve stvari u pravilu znaju samo oni koji se time bave. Na mene i moj radi niti je bili pritisaka niti bih ikakvim udovoljio - rekao je ministar za RTL.

Komentirao je i činjenicu da bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića na kraju ipak nema na izbornoj listi za desetu izbornu jedinicu.

- Odlično je radio svoj posao, bio je ministar obrane koji je zaista jako puno sebe, svojih ideja, svoje želje i volje dao u hrvatsku vojsku i žao mi je što nije na listi. I karakterno je pozitivna ličnost hrvatske politike. S druge strane, HDZ ima dovoljno jakih, kompetentnih ljudi koji mogu zamijeniti bilo koga, tako da vjerujem da će kolega Beroš dolje polučiti dobar rezultat - zaključio je Aladrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:19