BURA REAKCIJA

ALEKSANDAR VUČIĆ 'Zagreb? Daleko mi je taj 20. studeni, pojma nemam. Ali godi mi ta histerija koja se digla u dijelu hrvatske javnosti'

 
 VIA REUTERS

U organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma u Ženevi se održava "Strateški dijalog o zapadnom Balkanu" koji okuplja predsjednike država ili vlada te ministre iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Francuske, Grčke, Italije, Kosova, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Turske. Osim premijera Andreja Plenkovića, tamo je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Za TV Pink je komentirao hoće li u Zagrebu za manje od dva tjedna sudjelovati na Kongres Europske pučke stranke, o čemu su danas izvještavali hrvatski mediji.

- Moji suradnici strateški to planiraju, ali sad ne mogu reći, rekao je Vučić za TV Pink.

Kako je objasnio, večeras i sutra je u Ženevi, nakon toga se vraća u Beograd, gdje ima susret s ministrom vanjskih poslova Indije, a potom putuje u Niš, gdje u subotu otvara autocestu prema Pirotu i Dimitrovgradu. Potom, dodao je, ide u Ohrid gdje će se sastati s premijerima Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edijem Ramom.

- Tako da pojma nemam, daleko mi je taj 20. studeni. Mislim da moji suradnici još nisu donijeli odluku, zajedno sa mnom. Imat ćemo konzultacije o tome sljedeći tjedan, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je istaknuo da histerija koja se digla u dijelu hrvatske javnosti zbog njegovog mogućeg dolaska, posebno, kako kaže, kod onog njezinog dijela koji nikad nije bio naklonjen regionalnoj suradnji i dobrim odnosima Srbije i Hrvatske, može ponekad i prijati, "jer to znači da dobro radite za Srbiju i svoj narod".

- Ne mogu govoriti o (Andreju) Plenkoviću, (Kolindi) Grabar-Kitarović i drugim normalnim ljudima u Hrvatskoj, ali postoji kod nekih ljudi stalna potreba i želja da Srbija bude uništena i slabija, pošto to nije. Srbija je sve snažnija i u ekonomskom pogledu i u pogledu političkog imidža i političkih veza. Onda ja to dobro razumijem. Vučić je taj koji je kriv i treba sasuti drvlje i kamenje po njemu, rekao je Vučić.

On je naglasio da Srpska napredna stranka (SNS) ima najviši mogući status koji jedna politička stranka u EPP može imati da dolazi iz zemlje koja nije članica EU.

- To je naš posao, a hoću li ću imati dovoljno vremena... Nekad sam išao, nekad ne. To ćemo vidjeti, poručio je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:29