ROBERT KOHORST

AMBASADOR SAD-a U BRODOSPLITU Fascinirao ga najveći jedrenjak na svijetu, a dojmio ga se i polarni kruzer koji se gradi za američkog naručitelja

 
 Twitter

Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert W. Kohorst posjetio je u utorak Brodograđevnu industriju Split, objavili su iz kompanije.

Veleposlanika SAD-a dočekali su predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak i izvršni direktor Zoran Kunkera, koji su ga upoznali s trenutnim poslovima, projektima i investicijama koje su u tijeku, a koje za cilj imaju pozicioniranje Brodosplita kao najboljeg brodogradilišta u Europi.

Kako se navodi u priopćenju iz kompanije, osobito ga se dojmio ‘Flying Clipper’, najveći jedrenjak na svijetu kojeg su gotovo cijelog obišli u pratnji Brodosplitovih voditelja projekta. Nakon uspješno obavljenih pregleda svih prostora putnika i posade od strane predstavnika U.S. Coast Guard (USCG) istaknuta je kompetentnost svih predstavnika brodogradilišta, uključenih u ovom impresivnom projektu.

Posebno je istaknuta izgradnja najluksuznijeg putničkog broda za krstarenja polarnim područjima na svijetu u klasi “Polar Class 6” (Polar Expedition Cruise Vessel), čiji ugovor je potpisan s tvrtkom Quark Expeditions iz Seattlea u SAD-u, u sastavu Travelopia grupacije. Brod će biti dugačak 128 metara a moći će ugostiti 200 putnika smještenih u 103 luksuzno opremljenih kabina, o kojima će se brinuti 116 članova posade.

O svome posjetu Brodosplitu američki ambasador objavio je kratki status na svom službenom profilu na Twitteru.

Uz fotografiju na kojoj pozira u društvu Tomislava Debeljaka, Kohorst je napisao da je oduševljen posjetom 'jednom od najuspješnijih hrvatskih brodogradilišta'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:07